Olemassa olevan WordPress-sivuston siirto Seravolle

Jos asiakkaalla on jo olemassa oleva WordPress-sivusto, voidaan se siirtää Seravon WP-palveluun.

Sivuston siirron voi tehdä itse käyttämällä apuna Seravon siirto-ohjetta, tai sen voi ostaa Seravon asiantuntijoilta muutaman tunnin lisätyönä tilauksen yhteydessä (varsinainen työmäärä riippuu sivuston koosta ja siirrettävien komponenttien määrästä). Tilatessasi sivuston siirron Seravolta varmistamme, että sivusto toimii siirron jäljiltä moiteettomasti uudessa ympäristössä.

Sivuston siirto tavallisesta hosting-palvelusta WordPressille erikoistuneeseen Seravoon tuottaa paljon etuja laadun, tietoturvan ja suorituskyvyn parantumisen myötä. Suosittelemme lämpimästi kokeilemaan kuinka paljon nopeammin sivustosi toimii WordPressiä varten optimoidulla alustalla aikaisempaan verrattuna.

Sivustoa ei päivitetä välittömästi siirron yhteydessä. Mikäli sivusto on kunnossa, lisäosien, teeman ja WordPressin ytimen päivitykset ajetaan seuraavalla päivitys-syklillä pian siirron jälkeen.

Sivuston siirtoprosessi etenee seuraavien vaiheiden kautta

  1. Asiakas tekee tilauksen sivustosta ja sille perustetaan uusi ympäristö WP-palveluun väliaikaisosoitteeseen (esimerkki.fi.seravo.com tai vastaava). Tunnukset palveluun toimitetaan tilauksen yhteyshenkilölle.
  2. Siirretään verkkotunnuksen hallinta Seravolle: tämä on suositeltu tapa ja yksi verkkotunnus sisältyy aina palvelupakettien hintaan. Verkkotunnuksen hallinnollinen siirto on itse sivuston siirrosta erillinen taustaprosessi. Siirtoon tarvitaan: verkkotunnuksen välittäjän vaihtoavain ja nykyiset nimipalvelintietueet. Ne saa pyydettyä edellisen palveluntarjoajan asiakaspalvelusta.
  3. Siirretään sivuston sisältö eli kopioidaan se vanhalta palvelimelta Seravolle. Siirtoon tarvitaan: wp admin-tunnukset sivustolle sekä saatavuuden mukaan SSH-, SFTP-, FTP- tai cPAnel-tunnukset. Siirron voi tehdä itse, tai tilata Seravolta tuntityönä.
  4. Kun siirto on valmis, asiakasta pyydetään katselmoimaan sivusto. Näin varmistetaan, että kaikki sisällöt ovat siirtyneet oikein.
  5. Kun sivusto on katselmoitu ja kaikki kunnossa, sovitaan ajankohta sivuston julkaisulle eli sille hetkelle, kun verkkotunnus käännetään ohjaamaan WP-palveluun. Verkkokauppojen kohdalla sivusto on tällöin hetken huoltotilassa.
  6. Verkkotunnuksen kääntyminen kestää yleensä 1–5 h, jona aikana SSL-sertifikaatti asettuu paikalleen ja sivusto voi hetkellisesti antaa suojausvaroituksen. Kun verkkotunnus on kokonaan kääntynyt, voidaan vanhat palvelut turvallisesti irtisanoa ja poistaa käytöstä. Sivusto jatkaa toimintaansa Seravolla.
Vastasiko tämä kysymykseesi? Kiitos palautteesta. Palautteen lähettämisessä oli ongelma. Yritä uudelleen myöhemmin.

Tarvitsetko apua? Yhteydenotto Yhteydenotto