Olemassa olevan WordPress-sivuston siirto Seravolle

Myös jo olemassa olevia WordPress-sivustoja voidaan siirtää Seravon WP-palveluun.

Sivuston siirron voi tehdä itse käyttämällä apuna Seravon siirto-ohjetta, tai sen voi ostaa Seravon asiantuntijoilta muutaman tunnin lisätyönä tilauksen yhteydessä (varsinainen työmäärä riippuu sivuston koosta ja siirrettävien komponenttien määrästä). Tilatessasi sivuston siirron Seravolta varmistamme, että sivusto toimii siirron jäljiltä moitteettomasti uudessa ympäristössä.

Sivuston siirto tavallisesta hosting-palvelusta WordPressiin erikoistuneeseen Seravoon tuottaa paljon etuja laadun, tietoturvan ja suorituskyvyn parantumisen myötä. Suosittelemme lämpimästi kokeilemaan, kuinka paljon nopeammin sivustosi toimii WordPressiä varten optimoidulla alustalla aikaisempaan verrattuna.

Sivuston siirtoprosessin eri vaiheet

1. Uuden palvelintilan avaaminen – Tee tilaus sivustosta, niin sille perustetaan uusi ympäristö WP-palveluun väliaikaisosoitteeseen (esimerkki.fi-c.seravo.com tai vastaava). Tunnukset palveluun toimitetaan tilauksen yhteyshenkilölle.
  2. Domainin siirto – Siirretään verkkotunnuksen hallinta Seravolle. Suosittelemme verkkotunnuksen siirtoa, sillä yhden verkkotunnuksen hallinta sisältyy aina palvelupaketin hintaan. Verkkotunnuksen hallinnollinen siirto on itse sivuston siirrosta erillinen prosessi. Domainin siirtoon tarvitaan välittäjän vaihtoavain ja nykyiset nimipalvelintietueet (DNS zone). Nämä voit saada edellisen palveluntarjoajan asiakaspalvelusta.
  3. Datan siirto – Siirretään sivuston sisältö, eli kopioidaan sen data vanhalta palvelimelta Seravolle. Siirtoon tarvitaan admin-tason WordPress-tunnukset sivustolle vanhalla palvelimella sekä saatavuuden mukaan SSH-, SFTP/FTP- tai cPanel-tunnukset. Siirron voi tehdä itse ohjeidemme avulla, tai tilata Seravolta (help@seravo.com).
  4. Katselmointi – Kun siirto on valmis, asiakasta pyydetään katselmoimaan sivusto. Näin varmistetaan, että kaikki sisällöt ovat siirtyneet oikein.
  5. Julkaisu – Kun sivusto on katselmoitu ja kaikki kunnossa, sovitaan ajankohta sivuston julkaisulle eli sille hetkelle, kun verkkotunnus käännetään ohjaamaan WP-palveluun. Verkkokauppojen kohdalla sivusto on tällöin hetken huoltotilassa.
  6. DNS-muutokset – Verkkotunnuksen liikenteen kääntyminen Seravolle kestää tyypillisesti pari tuntia. Tänä aikana SSL-sertifikaatti asettuu paikalleen, ja sivusto voi hetkellisesti antaa suojausvaroituksen. Kun verkkoliikenne on kokonaan kääntynyt, voidaan vanhat palvelut turvallisesti irtisanoa ja poistaa käytöstä. Sivusto jatkaa toimintaansa Seravolla.