WordPress.comista siirtyminen Seravon ympäristöön

Tässä ohjeessa neuvomme, kuinka siirrät sivustosi WordPress.comista Seravolle. Ennen kuin aloitat siirtoprosessin, tarkista, että sinulla on pääsy Seravon WordPress-sivustollesi.

HUOM! WordPress.com sivuston tuominen Seravolle ei tuo vanhalla sivustolla käytettyä teemaa.

Minkä takia siirtyä käyttämään Seravon ympäristöä?

WordPress.com on todella karsittu paketti: edes kallein vaihtoehto ei anna samanlaista vapautta kuin Seravon ympäristössä on saatavilla. Esimerkiksi WordPress.com-sivuston "Premium" ei sisällä täyttä lisäosatukea. Seravon ympäristö sen sijaan ei sisällä rajoituksia lisäosiin tai teemoihin, kun taas WordPress.com antaa täyden tuen pelkästään "Business"-paketissa. WordPress.comiin perustetussa sivustossa näkyy WordPress.com-tunniste, ellei käytössä ole "Business"-pakettia, kun taas Seravolla sivun julkaisun yhteydessä sivuston osoitteesta lähtee pois "seravo.com" tunniste automaattisesti.

Vienti WordPress.com puolella

WordPress.com-sivuston siirtämisessä Seravolle tarvitaan WordPress.comin puolelta xml-tiedosto. WordPress.comin xml-tiedoston saa menemällä hallintapaneeliin, jonka vasemmalla puolella olevasta valikkopuusta löytyy asetukset. "Asetukset"-sivulta löydät "Vie"-linkin, valitse se.

XML-tiedoston vienti

"Vie"-napin takaa löytyy "Export all" -nappi. Kun valitset "Export all", WordPress.com-sivusto tuottaa sinulle zip-tiedoston ladattavaksi, joka pitää sisällään sivustosta xml-tiedoston. Tiedoston latauduttua, puretaan sisältö esim. "Lataukset"-kansioon, josta se haetaan myöhemmässä vaiheessa.

Seravon WordPress-ympäristössä "Tuonti"-työkalun käynnistäminen

Kun olet kirjautunut Seravon WordPress-ympäristöön pääkäyttäjätunnuksilla, löydät admin-paneelista valikon "Työkalut", jonka alaisuudessa on "Tuo"-työkalu. Työkalun käynnistyessä sivulta löytyy useampi eri palvelu, joista alimpana on WordPress.

XML-tiedoston tuonti

Seuraavalla sivustolla näkyy "Browse..." -nappi, jonka avulla haetaan WordPressistä viety xml-tiedosto. Aiempia ohjeita noudattaessa xml-tiedosto löytyy "Lataukset" -kansiosta. Seuraavalla sivulla valitaan artikkelien kirjoittaja, joka on oletuksena sama, kuin WordPress.comin puolella ollut kirjoittaja. Tuonnissa voidaan jopa tehdä uusi käyttäjä tai vaihtoehtoisesti siirtää kirjoitus jo olemassa olevalle käyttäjätilille. Kun asetukset on kunnossa, voit jatkaa eteenpäin, jolloin tuonti on suoritettu.

Uudelleenohjaus

WordPress.com-sivultasi voit tarvittaessa asettaa uudelleenohjauksen uudelle sivustollesi. WordPress.comissa ohjaus maksaa 13€/vuosi. Uudelleenohjaus tapahtuu WordPress.com-sivuston "Asetukset"-puolelta, jossa näkyy sivuston osoitteen alla "... tai uudelleenohjaa tälle sivulle.". Kun painaa "uudelleenohjaa"-linkkiä, sieltä löytyy rivi, johon voit asettaa uuden osoitteen. Tähän osoitteeseen WordPress.com alkaa ohjaamaan sivustolle mahdollisesti saapuvan kävijän.