Kuinka kehitän sivustoa Seravon WP-palvelussa?

Seravon tavoitteena on tehdä sivuston kehittämisestä helppoa ja suorastaan nautinnollista verrattuna muihin WordPress-palvelinratkaisuihin. Kehittämämme Seravo-lisäosa tarjoaa useita lisäominaisuuksia WordPressin hallintapaneeliin. Lisäksi palvelupakettiin sisältyy aina myös SSH/SFTP-tunnuksilla pääsy niille, jotka haluavat tehdä verkkosivustojen kehitystä komentoriviä käyttäen. Kehittäjiä varten olemme luoneet myös oman laajan kehittäjädokumentaation (englanniksi), jota pääsee lukemaan osoitteessa seravo.com/docs.

Tarjoatteko staging- tai kehitysympäristöä?

Kyllä. Seravolla kaikista sivustoista voidaan luoda erityinen varjoympäristö, staging, joka on tuotantosivuston väliaikainen kopio ja tarkoitettu kehittämistä varten. Riippuu palvelupaketin tasosta, kuinka monta varjoa voi saada käyttöönsä. Voit avata varjon ja saada staging-ympäristön käyttöösi ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Voiko WordPress-sivuston kehittämisessä käyttää halutessaan Vagrant-virtuaalikoneita?

Kyllä. Itse asiassa palvelimella oleva kansio /data/wordpress sisältää valmiiksi Vagrantfile-tiedoston, eli kopioimalla kyseisen hakemiston omalle koneelle ja ajamalla komennon vagrant up saa käynnistettyä WP-palvelu.fi:n järjestelmän kanssa yhteensopivan Vagrant-virtuaalikoneen. Vagrantin käyttö on erityisen hyödyllistä Windows- ja Mac-käyttäjille, jotka saavat sitä kautta virtuaalikoneessa valmiin Linux-ympäristön HTTP-palvelimineen ja tietokantoineen.

Lisätietoja: github.com/Seravo/wordpress