Sivuston kehittäminen Seravon ympäristössä

Seravon tavoitteena on tehdä sivuston kehittämisestä helppoa ja suorastaan nautinnollista verrattuna muihin WordPress-palvelinratkaisuihin. Kehittämämme Seravo-lisäosa tarjoaa useita lisäominaisuuksia WordPressin hallintapaneeliin.

LIsäksi palvelupakettiin sisältyy aina myös SSH/SFTP-tunnuksilla pääsy niille, jotka haluavat tehdä verkkosivustojen kehitystä komentoriviä käyttäen. Kehittäjiä varten olemme luoneet myös oman laajan ohjesivustonsa: seravo.com/docs

Tarjoatteko staging- tai kehitysympäristöä?

Kyllä. Seravolla kaikista sivustoista on olemassa myös erityinen varjosivusto, joka on tuotantosivuston väliaikainen kopio ja tarkoitettu kehittämistä varten.

Voiko WordPress-sivuston kehittämisessä käyttää halutessaan Vagrant-virtuaalikoneita?

Kyllä. Itse asiassa palvelimella oleva kansio /data/wordpress sisältää valmiiksi Vagrantfile-tiedoston, eli kopioimalla kyseisen hakemiston omalle koneelle ja ajamalla komennon vagrant up saa käynnistettyä WP-palvelu.fi:n järjestelmän kanssa yhteensopivan Vagrant-virtuaalikoneen. Vagrantin käyttö on erityisen hyödyllistä Windows- ja Mac-käyttäjille, jotka saavat sitä kautta virtuaalikoneessa valmiin Linux-ympäristön HTTP-palvelimineen ja tietokantoineen.

Lisätietoja: github.com/Seravo/wordpress