Voiko rakenteilla olevan sivuston piilottaa ja julkaista vasta haluttuna hetkenä?

WordPress-sivuston voi piilottaa aktivoimalla huoltotilan esimerkiksi Maintenance-lisäosalla.

Lisäosan asetuksissa voidaan määritellä, mitä sisältöjä sivustolla vierailijat näkevät, ja mitkä tiedot näkyvät ainoastaan sisäänkirjautuneille käyttäjille. Huoltotilan avulla esimerkiksi mainostoimisto voi kehittää uutta sivustoa ja esitellä sitä sisäänkirjautuneena asiakkaalle niin, ettei sivusto ole kuitenkaan julkisesti näkyvissä. Huoltotilalisäosa kertoo myös hakukoneille, ettei sisältö ole juuri nyt näkyvillä, mutta sisältö kannattaa tulla tarkistamaan myöhemmin uudelleen.

Jos halutaan toteuttaa häiriöilmoitus tai vastaava (esim. yksilöity 500 -virhesivu) pelkällä staattisella tiedostolla, voidaan luoda tiedosto index.html kansioon /data/wordpress/htdocs/, jolloin palvelin tarjoilee sen WordPressin (index.php) sijasta.

Jos tämän lisäksi halutaan, että aivan kaikki sivustolle tulevat pyynnöt – myös alasivujen suorat pyynnöt – ohjataan kyseiseen staattiseen tiedostoon, voi tiedostoon /data/nginx/custom.conf lisätä rivin rewrite ^ /index.html break; ja aktivoida muutoksen ajamalla wp-restart-nginx.

Tilaamasi sivusto näkyy ensin väliaikaisessa osoitteessa, ja tällöin myös sivuston hakukoneindeksointi on estetty robots.txt-tiedostossa. Jotta sivusto voidaan julkaista ja hakukoneindeksointi sallia, sivuston valitun pääverkkotunnuksen tulee ohjata DNS:ssä Seravon palvelimelle. Seravo voi huolehtia tästä puolestasi, kun olemme saaneet verkkotunnuksen siirtoa ja julkaisua varten tarvittavat tiedot. Lisätietoja verkkotunnuksen siirtämisestä löydät tästä artikkelista.