Object cache -välimuistin aktivointi

Vakiona WordPress tallentaa transientteja ja muuta välimuistityyppistä dataa samaan MariaDB-tietokantaan, jossa varsinaisetkin datat ovat. Tätä voi yrittää optimoida ottamalla käyttään object cache -lisäosan. WP-palvelu.fi:n palvelupaketeissa on vakiona tähän käyttöön Redis, joka on täysin RAM-muistissa toimiva tietosäilö välimuistikäyttöön. Redis-palvelimen asetukset ovat valmiiksi wp-config.php-tiedostossa ja aktivoimiseksi riittää lisäosan nimeäminen siten, että WordPress löytää sen:

cd /data/wordpress/htdocs/wp-content
mv object-cache.php.off object-cache.php

Object cachen voi vastaavasti ottaa pois käytöstä nimeämällä sen uudestaan ( mv object-cache.php object-cache.php.off). Muutoksen jälkeen kannattaa ajaa komento wp-purge-cache, jotta se astuu voimaan kaikkialle.

Objektivälimuistin toimivuutta voi tarkastella komennolla redis-cli monitor, joka näyttää pelkän yhden rivin OK-tekstin sijasta jatkuvasti tulostetta mikäli objektivälimuistiin tulee hakuja tai tallennuksia WordPressin sivunlatausten aikana.