Miten määrittelen säännöllisiä ajoja (cron)?

Erilaisia eräajoja varten on käytettävissä kaksi menetelmää:

1. WordPressin sisäänrakennettu WP-Cron, jolle rekisteröidään ajot wp_schedule_event-funktiolla. Ajastukset on yleensä osana teeman tai lisäosan koodia. Jos niitä haluaa lisätä käsin, voi sen tehdä graafisesti esim. lisäosan WP-Crontrol kautta.

2. Perinteinen Linux cron on myös saatavilla, ja sitä voi muokata SSH-yhteyden yli komennolla crontab -e. Jos haluat päättää mihin osoitteeseen cronin tulosteet lähetetään, laita crontabissa ensimmäiselle riville teksti: MAILTO=info@esimerkki.fi. Kyseinen sähköpostitoiminto ei sovellu pitkäkestoiseen debug-selvittelyyn, mikäli cron-ajoja suoritetaan tiheästi.

Suosittelemme ensisijaisesti WordPress-sivustolla käytettäväksi WordPressin sisäänrakennettua WP-Cron menetelmää (vaihtoehto 1).