Voinko asentaa palvelimelle muita sovelluksia kuin WordPressin?

Seravon WP-palvelu on tarkoitettu vain WordPress-sivustoja varten, ja muiden sovellusten asentaminen ei ole sallittua. Teknisesti palvelimelle voi siirtää mitä tahansa tiedostoja ja WordPressin PHP-tiedostojen ohella palvelimella voi teknisesti suorittaa muitakin PHP-ohjelmistoja, mutta se on palvelumme ehtojen vastaista.

Jokaiseen palvelupakettiin sisältyy palvelintila ja ylläpito WordPressiä varten. Emme anna mitään takuita siitä, että mikään muu sovellus toimisi. Mikäli vieraat sovellukset aiheuttavat ylläpidolle lisätyötä, saatamme veloittaa asiakkaalta hinnaston mukaisen lisämaksun ylimääräisestä palvelupakettiin kuulumattomasta ylläpitotyöstä.

Mikäli asiakas yrittää ajaa palvelimella sinne kuulumattomia sovelluksia kuten PHPMyAdmin, Nextcloud/ownCloud, Matomo/Piwik tai vastaavaa, varaamme oikeuden poistaa sovellus heti, kun siitä aiheutuu haittaa asiakkaan varsinaiselle palvelulle eli WordPress-sivuston toiminnalle. Jos palvelimella on esimerkiksi alikansiossa ylimääräisiä staattisia (HTML) tiedostoja tai jokin hyvin pieni ja yksittäinen PHP-tiedosto, joka varmasti ei vaadi mitään lisäylläpitoa, emme puutu asiaan.

Tietoturvatakuumme ei ole voimassa, mikäli asiakas on asentanut palvelintilaansa jotain muuta kuin WordPressiä, koska voimme huolehtia vain WordPressin testaamisesta ja päivittämisestä. Joissain tilanteissa tietoturvavalvontamme saattaa myös poistaa vieraita sovelluksia automaattisesti.

Jos asiakkaalla on tarve ajaa esim. Nextcloudia tai Matomoa, kannattaa sitä varten ostaa erillinen palvelu joltakin Nextcloud- tai Matomo-palveluntarjoajalta tai hankkia oma palvelintila itse hoidettavaa ylläpitoa varten.