Perussähköposti Seravolta

Seravolta on mahdollista saada omaan verkkotunnukseen liittyviä sähköpostilaatikoita, jos verkkotunnus on Seravon hallinnassa. Yritystoimintaan suosittelemme jonkin monipuolisen sähköpostipalvelun, esim. Googlen G Suite, käyttöä, mutta jos tarvitaan vaikkapa vain info@omadomain.fi tunnus yhteydenottoja varten, se on mahdollista saada verkkotunnusvälittäjämme kautta.

Huomioi tämä: Seravo ei säilytä asiakkaan sähköposteista mitään ylimääräisiä kopioita. Tiedostot on suojattu ainoastaan laiterikon varalta. Seravoa ei voi esimerkiksi pyytää palauttamaan kadonnutta sähköpostiviestiä varmuuskopiosta. Seravon tarjoama sähköposti on sidottu verkkotunnuksen hallintaan, ja mikäli asiakas siirtää verkkotunnuksen hallinnan pois Seravolta, lakkaa sähköposti myös toimimasta.

Seravon asiakaspalvelun puitteissa ei myöskään koskaan kirjauduta asiakkaan sähköpostiin tai tutkita sen toimivuutta eikä anneta näiden ohjeiden lisäksi muuta tukea sähköpostin käyttöön tai päätelaitteiden eri ohjelmistojen asetusten asettamiseen palvelun rajauksesta ja tietosuojasyistä johtuen. Jos sähköposti on tärkeä työkalu, suosittelemme perussähköpostin sijasta investoimaan esimerkiksi Google GSuite -palveluun, koska siinä on kutakuinkin kaikki mahdolliset ominaisuudet jota sähköpostilta voi haluta. Seravon ydintoiminta on WordPress-palvelussa ja verkkosivustojen ylläpidossa. Tarjoamamme sähköposti on tarkoitettu vain peruskäyttöön niille jotka eivät muuta vaihtoehtoa halua.

Kirjautuminen

Webmailiin kirjaudutaan osoitteessa https://sogo3.gandi.net. Webmailista on myös vanhempi versio osoitteessa https://webmail.gandi.net, mutta suosittelemme käyttämään uutta modernimpaa versiota.

Ominaisuudet

Vanhempaan webmailiin verrattuna uudessa version ominaisuuksissa on nyt käytössä myös lomavastaaja ja mahdollisuus itse ohjata postit edelleen toiseen osoitteeseen. Ne löytyvät asetuksista, rattaan kuva-ikonin takaa, kohdasta Mail > Vacation ja Mail > Forward.

IMAP-asetukset sähköpostiohjelmissa

Sähköpostia voi lukea myös erillisillä sähköpostiohjelmilla alla olevia IMAP-asetuksia käyttäen. Windows-, Mac- ja Linux-työasemissa käytettäväksi suosittelemme avoimen lähdekodiin Mozilla Thunderbird -sähköpostiohjelmaa. Tietoturvasyistä suosittelemme välttämään Outlook-ohjelmaa. Sähköposti toimii myös millä tahansa IMAP-rajapintaa tukevalla älypuhelimen sähköpostiohjelmalla.

Palvelinasetukset sähköpostiohjelmassa:

IMAP-palvelin (saapuva posti)
Incoming server name: mail.gandi.net
Port: 993 (IMAP SSL).
TLS or SSL: Yes
Username: etunimi.sukunimi@asiakas.fi
Password: xxxxx
SMTP-palvelin (lähtevä posti)
Outgoing (SMTP) server name : mail.gandi.net
Port : 465 (SSL) TLS or SSL : yes
SMTP Authentication : yes
Username: etunimi.sukunimi@asiakas.fi
Password: xxxxx

Lähettäjätiedot Thunderbird-ohjelmassa

Erilliseksi sähköpostiohjelmaksi suosittelemme Mozilla Thunderbird -ohjelmaa, jota voi käyttää Windows-, Mac- ja Linux-työasemilla. Ohjelman käyttöönotossa tarvitaan ylläolevia IMAP-palvelinasetuksia.

Lähettäjätietojen asettamiseksi Thunderbirdissä valitse toimintovalikosta Preferences > Account Settings. Oletuksena avautuvan Default Identity -osion kenttään Email Address voit kirjoittaa haluamasi osoitteen.

Vaihtoehtoisesti voit lisätä useita lähettäjäosoitteita valitsemalla painikkeen Manage Identities ja Add uuden lisäämiseksi. Tämä jälkeen voi viestiä kirjoittaessasi valita lähettäjärivin pudotusvalikosta millä lähettäjätiedolla kyseinen sähköpostiviesti lähetetään.