Kuinka lisään uuden järjestelmänvalvojan multisite-asennukseen?

WordPressin multisite-asennuksessa on olemassa vielä ylläpitäjää korkeampiarvoisempi rooli, verkon järjestelmänvalvoja. Normaali ylläpitäjä voi hallita yksittäistä WordPress-sivustoa, verkon järjestelmänvalvojalla puolestaan on oikeudet kaikkiin multisite-asennuksessa oleviin sivustoihin sekä multisite-ympäristön omiin asetuksiin.

Uuden verkon järjestelmänvalvojan lisääminen

1. Siirry Käyttäjät-sivulle valikosta Minun sivustoni - Verkon hallinta - Käyttäjät.

2. Luo uusi käyttäjä klikkaamalla Lisää uusi-painiketta.

3. Siirry luomasi käyttäjän muokkausnäkymään klikkaamalla Muokkaa.

4. Valitse "Tee tästä käyttäjästä Verkon järjestelmänvalvoja" ja tallenna muutokset.

Nyt uusi verkon järjestelmänvalvoja on luotu ja uusi käyttäjä pääsee jatkossa hallinnoimaan kaikkia multisite-ympäristön sivustoja

WP-CLI

Voit lisätä uuden verkon järjestelmänvalvoja -käyttäjän myös komentorivin kautta WordPressin omalla WP-CLI -työkalulla. Kirjaudu sisään palvelimelle ja aja komento  wp super-admin add <käyttäjätunnus> lisätäksesi uuden käyttäjän hallinnoimaan multisite-ympäristöä.