Mitä virhe 504 tarkoittaa?

HTTP-virhekoodiin 504 Gateway Timeout voi törmätä mikäli selaimella yrittää avata jonkin WordPress-sivun, jonka lataus kestää pitkää (useita minuutteja) ilman että se tulostaa mitään. Voi olla että PHP-koodin suoritus edelleen jatkuu taustalla, mutta kun se ei kerran tulosta, lopettaa muu palvelin tai selain tulosten odottelun kun se ei ole saanut niitä useisiin minuutteihin.

HTTP-virhe 504 voi eri ympäristöissä tarkoittaa hieman eri asiaa, joten tällä sivulla on kuvattu mitä virhe tarkoittaa nimenomaan Seravon palvelinten yhteydessä. Huomioi, että muualla verkossa olevat ohjeet 504-virheisiin liittyen ei välttämättä sovellu lainkaan Seravon ympäristöön.

Virhe PHP-koodin toteutuksessa tai suunnittelussa

Juurisyynä voi olla PHP-koodin toteutus- tai suunnitteluvirhe, jossa PHP-koodi yrittää esimerkiksi ladata tietokannasta liikaa dataa tai tekee ulkoisen API-pyynnön toiselle palvelimelle, joka ei vastaa. Asia tulisi korjata siten, että itse suoritus tehdään nopeammin tai pienemmissä osissa, ja että PHP koodi tulostaa edistymisestään väliaikatietoja sen sijaan että on täysin tulostamatta mitään. PHP-koodissa voi myös olla virhe, joka keskeyttää PHP-suorituksen kokonaan ilman mitään virhetulostetta.

Seravolla on useita työkaluja tarjolla kehittäjille joilla voi tutkia sekä PHP-virhelokeja laajasti että analysoida PHP-koodin nopeutta ja mitä se tekee. Lisätietoja löytyy kehittäjädokumentaatiosta, muun muassa sivuilta:

Voimme myös erikseen laskutettavana asiantuntijatyönä auttaa kehittäjään tutkimaan PHP-koodia tällaisissa tapauksissa.

Virhe palvelimella

Virhe voi myös esiintyä mikäli palvelimella on virhe, joka haittaa PHP-koodin suoritusta. Mikäli Seravon järjestelmissä on vikaa, tiedotetaan siitä reaaliajassa Seravon statussivulla.