Kiinteä IP-osoite

Seravon WP-palvelussa asiakkaiden sivustoja ylläpidetään monen fyysisen koneen muodostamassa palvelinryppäässä eli klusterissa. Tämä arkkitehtuuri edistää WordPress-sivustojen nopeuden ohella niiden kuormankestävyyttä ja vikasietoisuutta. Seravolta ei ole mahdollista saada asiakaskohtaisia ja muuttumattomia eli kiinteitä IP-osoitteita, sillä IP-osoitteisiin saattaa tulla muutoksia.

Teoriassa ainoa tapa saada asiakaskohtainen kiinteä IP-osoite olisi ostaa Seravolta oma kokonainen dedikoitu klusteri. Tällainen ratkaisu olisi kustannustehokas vain hyvin harvoissa tapauksissa, ja vain hyvin suurten ja vaativien sivustojen kohdalla.

IP-osoitteet tunnistautumisen välineenä

Mikäli IP-osoitetta tarvitaan jonkin rajapinnan tunnistautumiseen, voi omalla riskillä ilmoittaa rajapinnalle kokonaisen palvelinklusterin kaikki IP-osoitteet. Silloin tulee huomioida, että myös muut samassa palvelinryppäässä olevat sivustot ovat samojen IP-osoitteiden takana. Huomaathan myös, että näihin osoitteisiin voi palvelun arkkitehtuurista johtuen tulla muutoksia. IP-osoitelistat saa asiakaspalvelusta pyytämällä.

Yleisesti ottaen IP-osoite on huono ja riittämätön väline tunnistautumiseen. Jos WordPress-sivusto käyttää jotakin ulkoista rajapintaa, joka vaatii tunnistautumista, tulisi tunnistautumisessa käyttää esimerkiksi API-avainta joka liikkuu HTTP-pyynnön mukana, tai jotain muuta vastaavaa modernia pilvipalveluajan tekniikkaa.

Liikenteen kierrättäminen erillisen palvelimen kautta

Yksi vaihtoehtoinen tekniikka on myös hyödyntää erillistä "hyppypalvelinta", jonka kautta ohjataan kaikki rajapintaliikenne. Suoraan Seravolta ei kuitenkaan ole mahdollista hankkia palvelinympäristöä tällaista tarkoitusta varten.

Hyppypalvelimen avulla ulkopuolinen näkee kaiken liikenteen aina samasta IP-osoitteesta, mutta itse WordPress-sivusto on edelleen klusteroidussa ympäristössä käyttäen vikasietoisesti useita eri IP-osoitteita. Erillistä hyppypalvelinta voidaan myös hyödyntää, mikäli ulkopuolinen rajapintapalvelin vaatii jotakin erikoisempaa tietoliikenneprotokollaa tai muuta erityistä tekniikkaa, mihin ei voida suoraan WordPress-ympäristössä toteuttaa ratkaisua.

Dedikoitu palvelin, konesalipalvelut tai virtuaalipalvelimet

Mikäli sivustosi on tarpeiltaan sellainen että sen tulisi toimia kokonaan erillisellä, omalla palvelimellaan, voit kääntyä kumppanimme Domainkeskuksen puoleen. Domainkeskus tarjoaa sekä konesalipalveluita että virtuaalipalvelimia.