Kiinteä IP-osoite

Seravon WP-palvelussa asiakkaiden sivustoja ylläpidetään monen fyysisen koneen muodostamassa palvelinryppäässä eli klusterissa. Tämä arkkitehtuuri edistää WordPress-sivustojen nopeutta, sekä kuormankestävyyttä ja vikasietoisuutta. Seravon palvelussa ei ole mahdollista saada asiakaskohtaisia kiinteitä IP-osoitteita.

Teoriassa ainoa tapa saada asiakaskohtainen kiinteä IP-osoite on ostaa Seravolta oma kokonainen dedikoitu klusteri. Tämä ratkaisu on kustannusjärkevä vain kaikkein suurimmille sivustoille.

IP-osoitteet tunnistautumisen välineenä

Mikäli IP-osoitetta tarvitaan jonkin rajapinnan tunnistautumiseen, voi omalla riskillä ilmoittaa rajapinnalle kokonaisen palvelinklusterin kaikki IP-osoitteet. Silloin tulee huomioida että myös muut samassa palvelinryppäässä olevat sivustot ovat samojen IP-osoitteiden takana. IP-osoitelistat saa asiakaspalvelusta pyytämällä.

Yleisesti ottaen IP-osoite on huono ja riittämätön väline tunnistautumiseen. Jos WordPress-sivusto käyttää jotakin ulkoista rajapintaa, joka vaatii tunnistautumista, tulisi käyttää esim API-avainta joka liikkuu HTTP-pyynnön mukana tai jotain muuta vastaavaa modernia pilvipalveluajan tekniikkaa.

Liikenteen kierrättäminen "hyppypalvelimen" kautta

Yksi vaihtoehtoinen tekniikka on myös hyödyntää erillistä "hyppypalvelinta", jonka kautta ohjataan kaikki rajapintaliikenne. Ratkaisun ansiosta ulkopuolinen näkee kaiken liikenteen aina samasta IP-osoitteesta, mutta itse WordPress-sivusto on edelleen klusteroidussa ympäristössä käyttäen vikasietoisesti useita ei IP-osoitteita. Erillistä hyppypalvelinta voidaan myös hyödyntää, mikäli ulkopuolinen rajapintapalvelin vaatii jotain eksoottista tietoliikenneprotokollaa tai muuta erityistä, mitä ei voida suoraan WordPress-ympäristössä toteuttaa.