Sivuston varmuuskopiointi omalle tietokoneelle

Seravon WP-palvelussa asiakkaan ei tarvitse huolehtia varmuuskopioiden ottamisesta – automaattinen varmuuskopiointi sisältyy kaikkiin palvelupaketteihin. Joskus kuitenkin saattaa ilmetä tarve varmuuskopioida sivusto omalle tietokoneelle.

All-in-One WP Migration -lisäosalla

Tarkemmat tiedot lisäosasta löytyvät WordPress.org-sivustolta. Tällä lisäosalla on helppo tehdä paketti sivuston tiedostoista ja tietokannasta. Asenna, aktivoi ja valitse Export-sivulla Export To -> File.

Lisäosa pakkaa tiedostot ja tietokannan yhteen tiedostoon, johon avautuu latauslinkki tiedoston pakkauksen valmistuttua.

Tiedostojen lataus SFTP:llä

1. Avaa SFTP-yhteys sivustoosi valitsemallasi asiakasohjelmalla, esim. FileZilla on ilmainen avoimen lähdekoodin vaihtoehto. SFTP-tunnukset löydät tilausvahvistuksesta.
  2. Siirry kansioon /data/wordpress/htdocs ja lataa kansio wp-content tietokoneellesi
  3. Siirry kansioon /data/db ja lataa .sql-päätteinen tiedosto (tietokanta) tietokoneellesi

Pakatun kansion luonti palvelimella

(Edistyneille käyttäjille)

1. Avaa SSH-yhteys sivustoosi
  2. Aja komento wp-db-dump saadaksesi tietokannasta tuoreen version kansioon /data/db
  3. Tee zip-paketti komennolla zip -r /tmp/pakatun-kansion-nimi.zip /data/wordpress/htdocs/wp-content/ /data/db/tietokannan-nimi.sql
  4. Lataa paketti omalle tietokoneellesi talteen SFTP-yhteydellä