Siirtotapa 1: All-in-One WP Migration -lisäosan avulla

Helpoin tapa siirtää WordPress-sivusto uuteen asennukseen on käyttää suosittua All-in-One WP Migration -pluginia.

HUOM! All-in-One WP Migration toimii luotettavasti vain pienillä sivustoilla.

Siirtotiedoston kokorajoitus ja sen kasvattaminen

Lisäosa All-in-One WP Migration muutti versiossa 6.78 toimintaansa siten, että oletuksena suurin sallittu siirtotiedostopaketti on sama kuin palvelimella määritetty yleinen raja. Aiemmissa lisäosan versioissa kokoraja oli lisäosan itsensä määrittelemä 512MB.

Kokorajaa on mahdollista nostaa muutamalla eri tavalla:

a) Asentamalla lisäosasta vanhempi versio ajamalla SSH:n ylitse komento:

wp plugin install --activate https://github.com/Seravo/all-in-one-wp-migration-with-import/archive/master.zip

b) Asentamalla lisäosaan virallinen ilmainen laajennus, mikä nostaa kokorajan takaisin 512MB.

c) Hankkimalla lisäosan virallinen maksullinen Unlimited Extension -laajennus.

Lisäosalla siirron vaiheet:

1. Asenna ja ota lisäosa käyttöön siirrettävällä sivustolla.

2. Vie sivusto lisäosan Export -toiminnon avulla zip-tiedostoon valitsemalla Export to -> File.

3. Lataa tiedosto koneellesi.

4. Ota lisäosa käyttöön WP-palvelussa ja tuo zip-tiedosto Import -toiminnon avulla painamalla Import from -> File.

5. Lisäosa pyytää varmistamaan, että sivustosi on varmuuskopioitu. Nyt sille ei ole tarvetta, sillä uusi sivusto on tyhjä ja sen voi yliajaa, joten voit huoletta painaa ”Continue”.

6. Lisäosa pyytää vielä tallentamaan osoiterakenteen, jonka voit tehdä painamalla ”Permalinks Settings” linkkiä. Selaimen uuteen ikkunaan avautuu Permalinks Settings -sivu, jonka alaosasta löydät napin ”Tallenna asetukset”.

7. HUOM! All In One Migration -työkalu muuntaa sivustolla olevat sähköpostiosoitteet muotoon asiakas.x.seravo.com ja ne tulee muuntaa search-replace avulla. Työkalu löytyy WordPressin hallintapaneelin valikosta Työkalut -> Tietokanta

Haluaisitko, että Seravon WP-asiantuntijat auttavat sinua sivuston siirrossa? Ota meihin rohkeasti yhteyttä!