Siirtotapa 3: FTP ja manuaalinen tietokantavienti (kehittynyt)

Jos vanhalle palvelimelle ei ole SSH-pääsyä vaan pelkkä FTP-yhteys, voi sivuston tiedostot kopioida Seravon ympäristöstä käsin komennolla:

esimerkki@esimerkki-wordpress:~$ wget -rl0 -nc -nH -nv  "ftp://user:pass@esimerkki.fi:/public_html/wp-content"

FTP ei käytä suojattua yhteyttä ja käyttäjätunnus/salasana näkyy tietoverkossa salaamattomana. Jos palveluntarjoajalla ei ole SSH:ta ja suojattua SFTP-yhteyttä, lopeta palvelun käyttö mahdollisimman pian. Koska ilman SSH-yhteyttä ei voi tehdä komentoriviltä tietokantavientiä, pitää se tehdä käsin esimerkiksi Adminer, PHPMyAdmin tai vastaavan työkalun avulla. Työkaluvalikoima riippuu vanhasta palveluntarjoajasta.

Palvelimilla, joissa on saatavilla pelkkä FTP-yhteys voidaan tietokannan kopiointiin käyttää WP Migrate DB lisäosaa. Tämän jälkeen kopioitu tietokanta on helppo siirtää WP-palveluun komentoa wp db import käyttäen:

esimerkki@esimerkki-wordpress:~$ wp db import /data/db/wordpress-kanta.sql

Suosittelemme käyttämään sivuston siirtoon All-In-One WP Migration lisäosaa. Lisäosa on valmiiksi asennettu palvelupaketteihimme ja sen avulla saat yhdellä latauksella kaikki tarvittavat tiedostot sekä tietokannan.