Datan siirto kehitysympäristön ja tuotannon välillä

Jos sivustollasi on WP Pro tai laajempi palvelupaketti, voidaan sivustolle perustaa oma kehitysympäristö ( staging). Yleinen käyttötarkoitus testailun ohella on, että stagingissa kehitetään uusi versio sivustosta. Kun versio on valmis, sivusto kopioidaan staging-ympäristöstä tuotantoon.

Tämä pitää sisällään yleensä teematiedostojen ja tietokannan siirron ympäristöstä toiseen.

Se tapahtuu näin:

  1. Ota varmuuskopio kummastakin ympäristöstä (wp-backup)
  2. Ole varovainen, tarkista kumpaan suuntaan olet siirtämässä dataa
  3. Seuraa kehittäjädokumentaation ohjeitamme: https://seravo.com/docs/deployment/moving-data/

Staging-ympäristön resetoiminen

Staging-ympäristön korvaaminen ajantasaisella kopiolla tuotantoympäristöstä on helppoa, mutta ole varovainen! Staging-ympäristön resetointi poistaa kaiken datan ja korvaa sen kopiolla tuotantoympäristöstä, joten ota varmuuskopio, jos stagingissa on jotain säästettävää.

Resetointi onnistuu sen jälkeen ajamalla allaoleva komento tuotantoympäristössä:

wp-shadow-reset <staging-instanssi>

Käytössä olevat varjoinstanssit saa listattua ajamalla komennon wp-shadow-reset

Jos staging-ympäristössäsi on käytössä kustomoitu verkkotunnus, vaatii staging-ympäristön toimintakuntoon saattaminen resetoinnin jälkeen vielä yhden vaiheen. Tuotantoympäristöstä staging-ympäristöön resetoinnin yhteydessä kopioitunut verkkotunnus on korvattava staging-ympäristön kustomoidulla verkkotunnuksella. Voit tehdä tämän menemällä resetoinnin jälkeen staging-ympäristöön ja suorittamalla siellä wp search-replace -komennon seuraavan esimerkin mukaisesti (korvaa esimerkin verkkotunnukset oman sivustosi verkkotunnuksilla):

wp search-replace '://tuotantoympäristöndomain.com' '://stagingympäristöndomain' --all-tables
Vastasiko tämä kysymykseesi? Kiitos palautteesta. Palautteen lähettämisessä oli ongelma. Yritä uudelleen myöhemmin.