Miten räätälöin ulkoasuteemaa tai lisäosaa oikeaoppisesti?

Emme suosittele muokkaamaan valmiiden ulkoasuteemojen tai lisäosien tiedostoja suoraan SSH/SFTP:n tai tiedostoeditorin kautta. Vaarana on, että mikäli valmisteemasta tai lisäosasta tulee uusi julkaisu, ja se päivitetään vanhan päälle, voivat kaikki käsin tehdyt tiedostojen muokkaukset kadota.

Pienet CSS-muutokset kannattaa tehdä kirjoittamalla säännöt teeman Custom CSS-osioon tai Simple Header and Footer -lisäosan tarjoamiin kenttiin. Näin sisällöt varmasti säilyvät päivityksien yli.

Isommat teeman räätälöinnit kannattaa toteuttaa lapsiteeman avulla.

Toinen mahdollinen tapa muokata teemaa on kopioida haluttu hakemisto ja nimetä se uudelleen. Lisäosien kohdalla versionumero tulee muuttaa esimerkiksi lukuun 999.
Huomaa, että nämä estävät päivitykset kyseiselle teemalle/lisäosalle.