Miten räätälöin ulkoasuteemaa tai lisäosaa oikeaoppisesti?

Emme suosittele muokkaamaan valmiiden ulkoasuteemojen tai lisäosien tiedostoja suoraan, ei SSH/SFTP:n eikä tiedostoeditorin kautta. Vaarana on, että mikäli valmisteemasta tai lisäosasta tulee uusi julkaisu, ja se päivitetään vanhan päälle, voivat kaikki käsin tehdyt tiedostojen muokkaukset kadota.

Pienet CSS-muutokset kannattaa tehdä kirjoittamalla säännöt Simple Header and Footer -lisäosan tarjoamiin kenttiin, joiden sisällöt varmasti säilyvät päivityksien yli.

Isommat teeman räätälöinnit kannattaa toteuttaa lapsiteeman avulla.

Toinen mahdollinen tapa muokata teemaa on kopioida haluttu hakemisto ja nimetä se uudelleen. Lisäosien kohdalla versionumero tulee muuttaa esimerkiksi lukuun 9.9.9
Huomaa, että nämä estävät päivitykset kyseiselle teemalle/lisäosalle.