Lisäosan tai teeman päivitysten estäminen

Kun sivustosi on Seravon WP-palvelussa, päivitetään WordPressin ydin, pääteema ja lisäosat testatusti ja automaattisesti. Kaikki sivuston automaattipäivitykset voi estää Seravo Pluginin asetuksissa. Lue lisää automaattisista päivityksistä ja testausjärjestelmästä.

Kaikkien päivitysten estäminen

Mikäli kaikki päivitykset (pl. kriittiset tietoturvapäivitykset) halutaan estää sivustolla kokonaan väliaikaisesti, onnistuu se kätevimmin Seravo Pluginin asetuksissa.

Kriittiset tietoturvapäivitykset

Seravon WP-palvelussa kriittiset tietoturvapäivitykset asennetaan aina sivustollesi viipymättä. Päivitysten estäminen esim. Seravo Pluginin asetuksissa ei siis estä sivustosi tietoturvapäivityksiä.

Composer

Composer on PHP-ohjelmointikielen pakettimanageri, jonka löydät esiasennettuna Seravon ympäristössä. Composerilla voidaan määrittää, mitä lisäosia kuuluu WordPress-asennuksesta löytyä, ja missä versiossa niiden kuuluu toimia.

Alla olevassa esimerkissä lisäosa Maintenance on määritelty toimimaan versiossa 4.07 niin, ettei se päivity. Lisäksi WordPressin oletusteema TwentyTwentyTwo on mukana (mutta päivitykset sille on sallittu). WPackagist on PHP-pakettirepositorion nimi, ja sieltä löytyvät kaikki WordPressin julkiset lisäosat ja teemat.

{
    "require": {
    	"wpackagist-plugin/maintenance":"4.07",
        "wpackagist-theme/twentytwentytwo":"*"
    }
}
	

Siirrytään ensin hakemistoon, josta tiedosto composer.json löytyy:

cd /data/wordpress
	
Mikäli haluat tyhjentää composer.json sisällön ja korvata sen tuoreimmalla versiolla Seravon projektipohjasta, voit tehdä sen seuraavilla komennoilla:
cp /usr/share/seravo/wordpress/composer.json composer.json
composer update
	
Tiedoston (composer.json) muokkaamisen sijaan voit myös ajaa seuraavantyyppisen komennon:
composer require "wpackagist-plugin/maintenance:4.07"
	

Muista vielä päivittää muutoksesi komennolla composer update.

Vastasiko tämä kysymykseesi? Kiitos palautteesta. Palautteen lähettämisessä oli ongelma. Yritä uudelleen myöhemmin.