Miten saan sivustolle oman verkkotunnuksen (domain)?

Rekisteröimätön verkkotunnus

Jos haluamaasi verkkotunnusta (engl. domain) ei ole vielä rekisteröity, helpointa on tilata se kauttamme. Jokaisen palvelupaketin hintaan sisältyy yksi verkkotunnus (.fi/.com/.net/.org yms.), sisältäen myös nimipalvelut ja vuosittaiset rekisterimaksut. Hoidamme puolestasi myös verkkotunnuksen vuosittaisen uusimisen. Voit tilata haluamasi verkkotunnukset tilauslomakkeella. Me hoidamme verkkotunnuksen rekisteröinnin puolestasi, tilauksen toimittamisen yhteydessä. Jos haluat sivustolle tyypillisestä poikkeavan verkkotunnuksen (esim. .vi tai .rich), otathan yhteyttä asiakaspalveluumme erikoisverkkotunnuksen hinnan varmistamiseksi.

Verkkotunnus omassa hallinnassa

Halutessasi voit myös itse huolehtia verkkotunnuksen rekisteröinnistä, nimipalvelusta ja uusimisesta. Ilmoita kuitenkin myös olemassa oleva, jo rekisteröity verkkotunnus tilauslomakkeella. Tämä ei kuitenkaan vaikuta palvelupaketin hintaan.

Lisäverkkotunnukset

Tarvitsetko sivustolle käyttöösi useamman verkkotunnuksen eli domainin? Voit lisätä niitä palvelupakettiisi tilausta tehdessä tai jälkikäteen ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme (help@seravo.com).

Jokaisesta lisäverkkotunnuksesta peritään pieni maksu, joka kattaa kaikki Seravon sille tekemät ylläpitotyöt riippumatta siitä, osallistuuko asiakas itse verkkotunnusten ylläpitoon vai ei (esimerkiksi huolehtimalla niiden uusimisesta ja vuosimaksuista). Lisäverkkotunnuksen hintaan sisältyy rekisterimaksut, nimipalvelut, verkkotunnuksen reititys ja toimivuuden valvonta sekä siihen liittyvä neuvonta ja vianselvitys. Hintaan sisältyy myös oma https-varmenne eli sertifikaatti jokaiselle verkkotunnukselle. Hinta on aina sama, vaikka kaikkia näitä palveluita ei käytettäisikään. Mikäli esimerkiksi rekisterimaksut tai nimipalvelut ylläpidetään muussa palvelussa, peritään maksu silti valvonnasta, vianselvityksestä ja neuvonnasta.

Verkkotunnusten lisääminen tilauslomakkeella. Syötä haluamasi verkkotunnus 'Pääverkkotunnus' -kohtaan.

Minulla on jo oma verkkotunnus

Jos sinulla on jo entuudestaan verkkotunnus, voit ottaa senkin käyttöön Seravon WP-palvelussa. Tilaa palvelu normaalisti ja ilmoita verkkotunnukset tilauslomakkeella. Listaa sitten tilauslomakkeen toisessa vaiheessa verkkotunnusten ylläpitoon tarvittavat avaimet ja nimipalvelintietueet (DNS zone).

  • FI-verkkotunnusten osalta tarvittavan avaimen nimi on välittäjänvaihtoavain (ennen 5.9.2016 käytössä ollut valtuutusavain ei enää kelpaa). Huom! Siirtoavain (holder transfer key) ei sovi domainin siirtoon välittäjältä toiselle. Mikäli olet siirtämässä domainia Seravon hallintaan, pyydäthän välittäjältäsi aina välittäjänvaihtoavainta.
  • Muiden verkkotunnusten (.com, .net, .org jne.) yhteydessä termi on yleensä authorization code tai transfer key.

Lisäksi on hyvä ilmoittaa edellisen palveluntarjoajan asiakaspalveluun, että verkkotunnus aiotaan siirtää ja mahdolliset siirtolukot tulisi poistaa.

Viestintäviraston uusien ohjeiden mukaisesti verkkotunnuksen välittäjänvaihtoavainta tulee pyytää vanhalta välittäjältä kirjallisesti ennen verkkotunnuksen siirtoa. Jos et tilausvaiheessa vielä ilmoittanut tunnuksia, voit ilmoittaa avaintiedot jälkikäteen sähköpostitse. Verkkotunnuksen ylläpitotietojen vaihtuminen kestää 1-7 päivää rekisterinpitäjän käsittelyajasta riippuen, joten tiedot kannattaa toimittaa hyvissä ajoin etukäteen, jotta hallinnollinen osuus on tehtynä valmiiksi ennen kuin on aika julkaista sivusto ja tehdä nimipalvelumuutokset. Verkkotunnusvälittäjän vaihtamisesta voit lukea lisää Traficomin sivuilla.

Verkkotunnuksen omistajuus on aina asiakkaalla

Seravo toimii vain verkkotunnuksen ylläpitäjänä, huolehtien siihen liittyvistä tiedoista. Omistajuus säilyy kuitenkin aina asiakkaalla. Seravo tarvitsee vaihtoavainta ja nimipalvelun tietueita hoitaakseen teknisen ylläpidon ja vuosimaksut puolestasi.

Vastasiko tämä kysymykseesi? Kiitos palautteesta. Palautteen lähettämisessä oli ongelma. Yritä uudelleen myöhemmin.