Miten saan sivustolle oman verkkotunnuksen (domain)?

Jos haluamaasi verkkotunnusta (engl. domain) ei ole vielä rekisteröity, helpointa on tilata se kauttamme. Jokaisen palvelupaketin hintaan sisältyy yksi verkkotunnus (.fi/.com/.net/.org yms.) sisältäen myös nimipalvelut ja vuosittaiset rekisterimaksut. Hoidamme asiakkaan puolesta myös verkkotunnuksen vuosittaisen uusimisen. Halutut verkkotunnukset voi ilmoittaa tilauslomakkeessa. Me hoidamme verkkotunnuksen rekisteröinnin puolestasi, toimenpide kestää tyypillisesti alle vuorokauden.

Halutessaan asiakas voi myös itse huolehtia verkkotunnuksen rekisteröinnistä, nimipalvelusta ja uusimisesta. Ilmoita myös olemassa oleva verkkotunnus tilauslomakkeella. Tämä ei kuitenkaan vaikuta palvelupaketin hintaan.

Huom! Viestintäviraston uudistuksen myötä 5.9.2016 alkaen kaikki verkkotunnukset hankitaan välittäjän kautta.

Mikäli haluat sivustolle tyypillisestä poikkeavan verkkotunnuksen (esim. .vi tai .rich), otathan yhteyttä asiakaspalveluumme hinnan varmistamiseksi.

Verkkotunnusten lisääminen tilauslomakkeella. Syötä haluamasi verkkotunnus 'Pääverkkotunnus' -kohtaan.

Minulla on jo oma verkkotunnus, miten saan sen liitettyä uudelle sivustolle?

Jos sinulla on jo entuudestaan verkkotunnus, voit ottaa senkin käyttöön Seravon WP-palvelussa. Tilaa palvelu normaalisti ja ilmoita verkkotunnukset tilauslomakkeessa, sekä listaa tilauslomakkeen toisessa vaiheessa verkkotunnusten ylläpitoon tarvittavat avaimet ja nimipalvelintietueet.

  • Fi-verkkotunnusten osalta tarvittavan avaimen nimi on välittäjänvaihtoavain (ennen 5.9.2016 ollut valtuutusavain ei enää kelpaa).
  • Muiden verkkotunnusten (.com, .net, .org jne.) yhteydessä termi on yleensä authorization code tai transfer key.

Lisäksi on hyvä ilmoittaa edellisen palveluntarjoajan asiakaspalveluun, että verkkotunnus aiotaan siirtää ja mahdolliset siirtolukot tulisi poistaa.

Viestintäviraston uusien ohjeiden mukaisesti verkkotunnuksen välittäjänvaihtoavainta tulee pyytää vanhalta välittäjältä kirjallisesti ennen verkkotunnuksen siirtoa. Voimme myös tehdä tämän puolestasi. Jos et tilausvaiheessa vielä ilmoittanut tunnuksia, voit ilmoittaa avaintiedot jälkikäteen sähköpostitse. Verkkotunnuksen ylläpitotietojen vaihtuminen kestää 1-7 päivää rekisterinpitäjän käsittelyajasta riippuen, joten tiedot kannattaa toimittaa hyvissä ajoin etukäteen, jotta hallinnollinen osuus on tehtynä valmiiksi ennen kuin on aika julkaista sivusto ja tehdä nimipalvelumuutokset.

Lisätietoja verkkotunnusvälittäjän vaihtamisesta löydät Viestintäviraston sivuilta.

Verkkotunnuksen omistajuus on aina asiakkaalla. Seravo tarvitsee valtuusavaimia hoitaakseen teknisen ylläpidon ja vuosimaksut asiakkaan puolesta.

Vastasiko tämä kysymykseesi? Kiitos palautteesta. Palautteen lähettämisessä oli ongelma. Yritä uudelleen myöhemmin.

Tarvitsetko apua? Yhteydenotto Yhteydenotto