Miten saan sivustolle oman verkkotunnuksen (domain)?

Rekisteröimätön verkkotunnus

Jos haluamaasi verkkotunnusta (engl. domain) ei ole vielä rekisteröity, helpointa on tilata se kauttamme. Jokaisen palvelupaketin hintaan sisältyy yksi verkkotunnus (.fi/.com/.net/.org yms.), sisältäen myös nimipalvelut ja vuosittaiset rekisterimaksut. Hoidamme asiakkaan puolesta myös verkkotunnuksen vuosittaisen uusimisen. Halutut verkkotunnukset voi ilmoittaa tilauslomakkeella. Me hoidamme verkkotunnuksen rekisteröinnin puolestasi, toimenpide kestää tyypillisesti alle vuorokauden. Mikäli haluat sivustolle tyypillisestä poikkeavan verkkotunnuksen (esim. .vi tai .rich), otathan yhteyttä asiakaspalveluumme hinnan varmistamiseksi.

Verkkotunnus omassa hallinnassa

Halutessasi voit myös itse huolehtia verkkotunnuksen rekisteröinnistä, nimipalvelusta ja uusimisesta. Ilmoita kuitenkin myös olemassa oleva verkkotunnus tilauslomakkeella. Tämä ei kuitenkaan vaikuta palvelupaketin hintaan. Huom! Viestintäviraston uudistuksen myötä 5.9.2016 alkaen kaikki verkkotunnukset hankitaan välittäjän kautta.

Verkkotunnusten lisääminen tilauslomakkeella. Syötä haluamasi verkkotunnus 'Pääverkkotunnus' -kohtaan.

Minulla on jo oma verkkotunnus

Jos sinulla on jo entuudestaan verkkotunnus, voit ottaa senkin käyttöön Seravon WP-palvelussa. Tilaa palvelu normaalisti ja ilmoita verkkotunnukset tilauslomakkeella. Listaa sitten tilauslomakkeen toisessa vaiheessa verkkotunnusten ylläpitoon tarvittavat avaimet ja nimipalvelintietueet (DNS zone).

  • FI-verkkotunnusten osalta tarvittavan avaimen nimi on välittäjänvaihtoavain (ennen 5.9.2016 käytössä ollut valtuutusavain ei enää kelpaa). Huom! Siirtoavain (holder transfer key) ei sovi domainin siirtoon välittäjältä toiselle. Mikäli olet siirtämässä domainia Seravon hallintaan, pyydäthän välittäjältäsi aina välittäjänvaihtoavainta.
  • Muiden verkkotunnusten (.com, .net, .org jne.) yhteydessä termi on yleensä authorization code tai transfer key.

Lisäksi on hyvä ilmoittaa edellisen palveluntarjoajan asiakaspalveluun, että verkkotunnus aiotaan siirtää ja mahdolliset siirtolukot tulisi poistaa.

Viestintäviraston uusien ohjeiden mukaisesti verkkotunnuksen välittäjänvaihtoavainta tulee pyytää vanhalta välittäjältä kirjallisesti ennen verkkotunnuksen siirtoa. Voimme myös tehdä tämän puolestasi. Jos et tilausvaiheessa vielä ilmoittanut tunnuksia, voit ilmoittaa avaintiedot jälkikäteen sähköpostitse. Verkkotunnuksen ylläpitotietojen vaihtuminen kestää 1-7 päivää rekisterinpitäjän käsittelyajasta riippuen, joten tiedot kannattaa toimittaa hyvissä ajoin etukäteen, jotta hallinnollinen osuus on tehtynä valmiiksi ennen kuin on aika julkaista sivusto ja tehdä nimipalvelumuutokset.

Verkkotunnusvälittäjän vaihtamisesta voit lukea lisää Traficomin sivuilla.

Verkkotunnuksen omistajuus on aina asiakkaalla

Seravo toimii vain verkkotunnuksen ylläpitäjänä, huolehtien siihen liittyvistä tiedoista. Omistajuus säilyy kuitenkin aina asiakkaalla. Seravo tarvitsee vaihtoavainta ja nimipalvelintietoja hoitaakseen teknisen ylläpidon ja vuosimaksut puolestasi.

Vastasiko tämä kysymykseesi? Kiitos palautteesta. Palautteen lähettämisessä oli ongelma. Yritä uudelleen myöhemmin.