Sivuston verkkotunnuksen määrittäminen

WordPressin asetukset

WordPressin siteurl- ja home-asetukset määrittelevät, missä osoitteessa sivusto näkyy. Jos sivusto on kehitysvaiheessa käyttänyt osoitetta esimerkki.fi-c.seravo.com, pitää hallintapaneelissa vaihtaa käyttöön osoite esimerkki.fi siinä vaiheessa, kun sivusto julkaistaan. Syötä osoite sille varattuihin kenttiin WordPressin valikossa Asetukset > Yleinen.

WP-CLI -komentorivityökalu

Muutokset voi tehdä myös komentoriviltä wp-cli-työkalulla:

$ wp option get siteurl
https://esimerkki.fi-c.seravo.com

$ wp option get home
https://esimerkki.fi-c.seravo.com

$ wp option update siteurl https://esimerkki.fi
Success: Updated 'siteurl' option.

$ wp option update home https://esimerkki.fi
Success: Updated 'home' option.

Jos halutaan varmistaa, että tietokannassa kaikki maininnat vanhasta osoitteesta korvataan uudella, voit sen tehdä komennolla wp search-replace '//esimerkki.fi-c.seravo.com' '//esimerkki.fi' --all-tables. Verkkotunnusten käyttönoton yhteydessä teemme tämän pääsääntöisesti automaattisesti asiakkaan puolesta.

Myös Seravo Pluginista löytyy työkalu etsi-korvaa -ajoon tietokannassa.

Sivuston verkkotunnuksen määrittäminen network-asennuksessa (multisite)

WordPress network-asennuksissa (eli nk. multisite-sivustoilla) verkkotunnuksen eli domainin muuttaminen eroaa hieman tavanomaisesta WordPress-sivustosta. Tutustu erilliseen ohjeeseemme, jossa multisiten verkkotunnuksen määrittäminen on kuvattu tarkemmin.