Sivuston verkkotunnuksen määrittäminen

WordPressin asetukset

WordPressin siteurl- ja home-asetukset määrittelevät, missä osoitteessa sivusto näkyy. Kehitysvaiheessa sivustot käyttävät yleensä osoitetta, joka on muotoa esimerkki.fi-c.seravo.com, mutta siinä vaiheessa, kun sivusto julkaistaan, Seravon automaatio muuttaa osoitteen sivustolle pääverkkotunnukseksi ilmoitettuun osoitteeseen.

Joskus sivuston verkkotunnusta on kuitenkin tarve vaihtaa myöhemmin. Tällöin muutoksen voi tehdä WordPressin hallintapaneelin kautta. Seravo Pluginista  Työkalut -> Tietokanta -välilehdeltä löytyy Etsi ja korvaa -työkalu, jolla uuden verkkotunnuksen voi korvata edellisen tilalle suoraan tietokantaan. Työkalu pakottaa ensin ajamaan kuiva-ajon, joka näyttää kuinka paljon muutoksia on tehtävissä, jonka jälkeen voi ajaa itse korvausajon.

Muutoksen voimaan tulon voi käydä vielä tarkistamassa  Asetukset -> Yleinen -välilehdellä, jonne osoitteen olisi pitänyt vaihtua sille varattuihin kenttiin.

WP-CLI -komentorivityökalu

Muutokset voi tehdä myös komentoriviltä wp-cli-työkalulla. Ensin varsinaista korvausajoa on suositeltavaa ajaa kuiva-ajo, joka näyttää kuinka paljon korvattavaa tietokannasta löytyy ja mistä tietokantatauluista:

$ wp search-replace '//seravo.fi' '//seravo.com' --all-tables --dry-run

Kuiva-ajon jälkeen voi suorittaa itse ajon:

$ wp search-replace '//seravo.fi' '//seravo.com' --all-tables

Muutosten jälkeen on suositeltavaa vielä tyhjentää sivuston välimuisti:

$ wp-purge-cache

Osoitteen vaihdon onnistumisen voi tarkistaa seuraavalla komennolla:

$ wp option get siteurl && wp option get home

Sivuston verkkotunnuksen määrittäminen multisitessa

WordPress multisite-asennuksissa verkkotunnuksen muuttaminen eroaa hieman tavanomaisesta WordPress-sivustosta. Tutustu erilliseen ohjeeseemme, jossa multisiten verkkotunnuksen määrittäminen on kuvattu tarkemmin.