Multisite-sivuston verkkotunnuksien määritys

Minkätyyppinen multisite?

Multisite voi olla joko alihakemistorakenteinen:

  • Pääsivusto: esimerkki.fi
    • esimerkki.fi/alasivusto
    • esimerkki.fi/toinenalasivusto

Tai alidomainrakenteinen:

  • Pääsivusto: esimerkki.fi
    • alasivusto.esimerkki.fi
    • toinenalasivusto.esimerkki.fi

Alihakemistorakenteinen multisite

Mikäli multisite on alihakemistorakenteinen, voi alasivustot määritellä toimimaan omalla verkkotunnuksellaan (esimerkiksi alasivusto.fi). Voit muokata alasivuston osoitetta sen alapuolelta  Muokkaa > Tiedot -polusta Sivuston osoite (URL) -kentästä. 

Muista vaihtaa osoite myös  Siteurl- ja Home-kenttiin Asetukset-välilehdeltä.

Jos alasivuilla on jo sisältöä ja linkkejä, täytyy osoitteet korjata myös tietokantaan etsi-korvaa-toiminnolla ( search-replace). Tähän voit käyttää esim. Seravo Pluginia.

Alidomainrakenteinen multisite

Mikäli multisite on alidomainrakenteinen, mutta sen alasivustot halutaan asettaa toimimaan erillisissä verkkotunnuksissa, tulee sitä varten ottaa käyttöön erillinen lisäosa. Asennamme oletuksena Mercator-lisäosan aina, kun uusi alidomainrakenteinen network-asennus tilataan Seravon asiakaspalvelun kautta. Mercatorin asentamisen jälkeen  Kaikki sivustot -valikkoon tulee näkyviin uusi kenttä, Aliases.

Alhaalla olevassa kuvassa vasemmalla näkyvässä sarakkeessa (URL) alasivustolle täytyy olla määriteltynä pääverkkotunnuksen (esimerkki.fi) aliverkkotunnus (example.esimerkki.fi), jotta esimerkiksi kirjautumiseväste toimii myös alasivustoilla. Tämä määritellään alasivuston verkkotunnuksen alapuolelta Muokkaa > Tiedot -polusta Sivuston osoite (URL) -kentästä.

Haluamansa erillisen verkkotunnuksen voi määritellä Aliakseksi Aliases-välilehdeltä. Se täytyy tietysti myös merkitä aktiiviseksi. Alias toimii alasivuston vaihtoehtoisena osoitteena alidomainmuotoisen osoitteen lisäksi. 

Aliakseksi määritelty verkkotunnus täytyy myös asettaa Siteurl- ja Home-kenttiin Asetukset-välilehdellä.

Huom! Aliaksia kannattaa olla vain 1 kpl. Jos muita rinnakkaisia verkkotunnuksia halutaan ohjata kyseiselle alasivulle, kannattaa se tehdä NGINX-uudelleenohjauksella.

Haluan tehdä sivustostani multisiten. Miten toimin?

Mikäli haluat muuttaa sivustosi network-asennukseksi jotta saat multisite-ominaisuuden käyttöön, ole yhteydessä asiakaspalveluumme help@seravo.com.

Tavanomainen WordPress-asennus

Eikö sivustosi ole multisite, mutta haluat muuttaa sivuston verkkotunnusta? Lue ohjeemme, miten verkkotunnusta eli domainia muutetaan tavallisessa WordPress-asennuksessa.

Vastasiko tämä kysymykseesi? Kiitos palautteesta. Palautteen lähettämisessä oli ongelma. Yritä uudelleen myöhemmin.