Multisite-sivuston verkkotunnuksien määritys

Minkätyyppinen multisite?

Multisite-asennus voi olla joko alihakemistorakenteinen:

  • esimerkki.fi/alasivusto
  • esimerkki.fi/toinenalasivusto

Tai alidomainrakenteinen:

  • alasivusto.esimerkki.fi
  • toinenalasivusto.esimerkki.fi

Alihakemistorakenteinen multisite

Mikäli multisite-asennus on alihakemistorakenteinen, voi alasivustoille määritellä myös omia verkkotunnuksia. Muista lisätä haluttu verkkotunnus myös Siteurl- ja Home-kenttiin sivuston asetuksista.

Jos alasivuilla on jo sisältöä ja linkkejä, täytyy osoitteet korjata myös tietokantaan etsi-korvaa-toiminnolla (search-replace). Tähän voit käyttää esim. Seravo Pluginia.

Alidomainrakenteinen multisite

Mikäli multisite-asennus on määritelty käyttämään alidomaineja, mutta sen alasivustot halutaan asettaa toimimaan erillisissä verkkotunnuksissa, tulee sitä varten ottaa käyttöön erillinen lisäosa. Asennamme oletuksena Mercator-lisäosan aina, kun uusi alidomainrakenteinen multisite-asennus tilataan Seravon asiakaspalvelun kautta. Mercatorin asentamisen jälkeen tulee näkvyiin Kaikki sivustot -valikkoon uusi kenttä, Aliases.

Alhaalla olevassa kuvassa vasemmalla näkyvässä sarakkeessa (URL) täytyy kuitenkin aina olla määriteltynä pääverkkotunnuksen (esimerkki.fi) aliverkkotunnuksia (example.esimerkki.fi), jotta esimerkiksi kirjautumiseväste toimii myös alasivustoilla.

Myös alasivuston osoite (URL) täytyy aina olla pääverkkotunnuksen aliverkkotunnus.

Ulospäin näkyvän (eli selaimen osoiteriville jäävän) verkkotunnuksen voi määritellä Aliakseksi. Se täytyy tietysti myös merkitä aktiiviseksi. Huom! Aliaksia kannattaa olla vain 1 kpl. Jos muita rinnakkaisia verkkotunnuksia halutaan ohjata kyseiselle alasivulle, kannattaa se tehdä NGINX-uudelleenohjauksella.

Aliakseksi määritelty verkkotunnus täytyy myös asettaa Siteurl- ja Home-kenttiin Asetukset-välilehdellä.

Haluan tehdä sivustostani multisiten. Miten toimin?

Mikäli haluat muuttaa sivustosi network-asennukseksi jotta saat multisite-ominaisuuden käyttöön, ole yhteydessä asiakaspalveluumme, help@seravo.com.

Tavanomainen WordPress-asennus

Eikö sivustosi ole multisite, mutta haluat muuttaa sivuston verkkotunnusta? Lue ohjeemme, miten verkkotunnusta eli domainia muutetaan tavallisessa WordPress-asennuksessa.

Vastasiko tämä kysymykseesi? Kiitos palautteesta. Palautteen lähettämisessä oli ongelma. Yritä uudelleen myöhemmin.