Kuinka vahvistan verkkotunnuksen omistajuuden eri palveluihin?

Osa verkkosivustoihin ja -tunnuksiin liittyvistä palveluntarjoajista vaatii verkkotunnuksen omistajan vahvistamista. Tällaisia palvelutarjoajia on mm. Facebook-yrityssivut, Googlen Search Console ja Analytics sekä sähköpostipalveluista Google Workspace ja MS Office 365. Näin varmistetaan, että palvelua käyttöönottava henkilö tosiaan omistaa verkotunnuksen, eikä tietoja pääse vuotamaan vääriin käsiin. Vahvistukseen on tarjolla yleensä useampi tapa, joista yleisimmin käytetään seuraavia, varsinkin sähköpostipalveluissa.

Vahvistus html-tiedoston avulla

Nopea ja helppo tapa on ladata omalle sivustolle vahvistustiedosto, joka on Googlen tapauksessa nimeltään muotoa google4ddabfacdb4fxxxx.html tai Facebookin tapauksessa  <kirjain-numerosarja>.html.

  1. Lataa palveluntarjoajalta vahvistustiedosto ensin omalle koneellesi.
  2. Siirrä vahvistustiedosto WordPress-sivustosi htdocs-hakemistoon esimerkiksi SFTP- tai SCP-yhteydellä

Lopuksi voi käydä varmistamassa, että tiedosto löytyy oikeasta paikasta vierailemalla osoitteessa omadomain.fi/<verifiointitiedoston nimi>.html. Asiakaspalvelumme auttaa tarvittaessa osoitteessa help@seravo.com.

Vahvistus nimipalvelutietueella

Toinen (hitaampi) vaihtoehto on lisätä verkkotunnukselle TXT-tyyppinen vahvistustietue DNS-asetuksiin, esim:

@ 10800 IN TXT "facebook-domain-verification=<koodi>"

Tai

@ 10800 IN TXT "google-site-verification=<koodi>"

Voit lisätä itse vahvistustietueen WordPressin hallinnasta (Työkalut -> Verkkotunnukset), jos verkkotunnus on Seravon hallinnassa tai voit pyytää lisäämistä meidän asiakaspalvelustamme. Muussa tapauksessa tätä pitää pyytää verkkotunnusta hallinnoivalta taholta. Asiakaspalvelupyynnön käsittelyn ja nimipalvelimien päivittymisviiveen vuoksi tämän vaihtoehdon kautta tehty vahvistus voi viedä useita tunteja, joten suosittelemme vahvistusta html-tiedoston avulla.

Vastasiko tämä kysymykseesi? Kiitos palautteesta. Palautteen lähettämisessä oli ongelma. Yritä uudelleen myöhemmin.