Miten pääsen käsiksi sivustoni tietokantaan?

Voinko käyttää PhpMyAdminia tietokantani hallintaan?

Järjestelmämme ei tietoturvasyistä salli PhpMyAdminia, mutta voit käyttää valmiiksi asennettua Admineria sen sijaan. Adminer tarjoaa vastaavat toiminnallisuudet kuin PhpMyAdmin, mutta helpommin ja turvallisemmin.

Kirjautumiseen tarvittavat tietokantatiedot löydät alemman kappaleen ohjeen avulla. Adminer löytyy osoitteesta https://<oma-sivusto>/.seravo/adminer.

Komentoriviltä pääsee tietokantaan suoraan komennolla wp db cli, jolloin tunnistus tapahtuu automaattisesti eikä tietokannan salasanaa tarvitse syöttää käsin.

Mistä löydän WordPressin ympäristömuuttujat?

Jos katsot WordPressin wp-config.php tiedostoa löydät vain lukuisia getenv() kutsuja normaalien tietokantatietojen sijasta. Tietoturva- ja skaalautuvuussyistä tiedot luetaan ympäristömuuttujista tiedostoissa olevien kiinteiden arvojen sijasta. Skripti wp-config.php hakee tiedot ympäristömuuttujista ajonaikaisesti.

Voit katsoa kaikki olennaiset ympäristömuuttujat, mukaanlukien tietokantatunnukset kirjautumalla ssh:lla ja ajamalla komennon:

$ wp-list-env

Miten teen tietokantadumpin?

Tietokantadumpin saa monella tapaa. Yksi vaihtoehto on käyttää yllä mainittua Adminer-työkalua selaimen kautta ja ladata sieltä tietokantadumppi. Toinen vaihtoehto on kirjautua SSH:lla palvelimelle ja ajaa komento wp db export joka automaattisesti tekee WordPressin tietokannoista SQL-tiedoston. Myös tavallinen mysqldump -komento toimii.

Kolmas vaihtoehto on hakea SFTP:llä kansion /data/db/ sisältö, josta löytyy automaattisesti joka yö tuotettu tietokantadumppi SQL-tiedostona.