Miten pääsen käsiksi sivustoni tietokantaan?

Voinko käyttää PhpMyAdminia tietokantani hallintaan?

Järjestelmämme ei tietoturvasyistä salli PhpMyAdminia, mutta voit käyttää valmiiksi asennettua Admineria sen sijaan. Adminer tarjoaa vastaavat toiminnallisuudet kuin PhpMyAdmin, mutta helpommin ja turvallisemmin. Adminer löytyy osoitteesta https://<oma-sivusto>/.seravo/adminer. Kirjautumiseen tarvittavat tietokantatiedot löydät ympäristömuuttujista. 

Komentoriviltä pääsee tietokantaan suoraan komennolla wp db cli, jolloin tunnistus tapahtuu automaattisesti eikä tietokannan salasanaa tarvitse syöttää käsin. Tätä varten tulee olla ottanut SSH-yhteys WordPress-ympäristöön. Ohjeet SSH-yhteyden muodostamiseen löytyy täältä.


Mistä löydän WordPressin ympäristömuuttujat?

Jos katsot WordPressin wp-config.php -tiedostoa ( /data/wordpress/htdocs/) löydät vain lukuisia getenv() kutsuja normaalien tietokantatietojen sijasta. Tietoturva- ja skaalautuvuussyistä tiedot luetaan ympäristömuuttujista tiedostoissa olevien kiinteiden arvojen sijasta. Wp-config.php -tiedosto hakee tiedot ympäristömuuttujista ajonaikaisesti.

Voit katsoa kaikki olennaiset ympäristömuuttujat, mukaanlukien tietokantatunnukset kirjautumalla SSH:lla ja ajamalla komennon wp-list-env

Miten teen tietokantadumpin?

Tietokantadumpin saa monella tapaa. Yksi vaihtoehto on käyttää yllä mainittua Adminer-työkalua selaimen kautta ja ladata sieltä tietokantadumppi. Valitse aluksi vasemmasta laidasta kohta "export":

Tämän näkymän jälkeen on mahdollista dumpata tietokanta niiden taulujen osalta, jotka halutaan sisällyttää, kohdasta "export":

Tämän jälkeen avautuu uusi sivu, jossa on koko tietokanta (mikäli 'Output' -kohdasta on valittuna 'open'). Tämän tietokannan voi kopioida tyhjään tiedostoon ja muuttaa päätteeksi .sql. Vaihtoehtoisesti tietokannan voi suoraan tallentaa .sql -tiedostona valitsemalla 'Output' -kohdasta 'save'.

Toinen vaihtoehto on kirjautua SSH:lla palvelimelle ja ajaa komento wp db export, joka automaattisesti tekee WordPressin tietokannasta SQL-tiedoston. Myös tavallinen mysqldump -komento toimii.

Kolmas vaihtoehto on hakea SFTP:llä kansion /data/db/ sisältö, josta löytyy automaattisesti joka yö tuotettu tietokantadumppi SQL-tiedostona.

Vastasiko tämä kysymykseesi? Kiitos palautteesta. Palautteen lähettämisessä oli ongelma. Yritä uudelleen myöhemmin.