Gmail-sähköpostin käyttö omalla verkkotunnuksella ilmaiseksi

Palvelupaketteihimme on mahdollista yhdistää yrityksen verkkotoimintaa tukevia lisäpalveluita, kuten erilaiset sähköpostiratkaisut. Uuden sähköpostipalvelun valinnassa suosittelemme Google G Suite -palvelua, joka kannattaa hankkia kumppanimme Cloudpoint Oy:n kautta suomenkielisen asiakaspalvelun saamiseksi.

WP-palvelussa on myös mahdollista käyttää ilmaista Gmail-sähköpostipalvelua omalla verkkotunnuksella. Esimerkiksi verkkotunnusta example.com voidaan käyttää yhdessä oman Gmail-tilin mattimeikalainen@gmail.com kanssa. Oma verkkotunnus sähköpostissa on myös keino korostaa ammattimaisuutta ja vahvistaa omaa brändiä.

Huomioithan, että verkkotunnuksen on oltava Seravon hallinnassa, jotta Gmailia voi käyttää omalla verkkotunnuksella.

Sähköpostipalvelun tilaaminen

Kun tilaat verkkosivustollesi WP-palvelupakettia tilauslomakkeemme kautta, valitse kohdassa Sähköpostit vaihtoehto Gmail omaa verkkotunnusta hyödyntäen. Sitten voit syöttää lomakkeeseen sähköpostiosoitteesi sekä Gmail-tilit, joihin ne kytketään. Mikäli ohjausta ei tilattu lomakkeella, tulee palvelun käyttöönotosta olla yhteydessä Seravon asiakaspalveluun.

Sähköpostin lähetys Gmailista omalla verkkotunnuksella

Toimi näin:

1. Kirjaudu Gmailiin, valitse oikealta ylhäältä ratasikoni ja sieltä Asetukset.
  2. Siirry Asetukset-sivulla välilehdelle Tilit ja tuonti. Seuraavaksi siirry kohtaan Viestin lähetysosoite ja valitse Lisää toinen omistamasi sähköpostiosoite
  3. Anna uuden sähköpostilaatikkosi tiedot:

Nimi: <oma koko nimi>
    Sähköpostiosoite: <osoite>@<example.com>
    Kohtele aliaksena: ei

4. Lähtevän palvelimen asetukset:

SMTP-palvelin: mail.gandi.net
    Portti: 587
    Käyttäjätunnus: outgoing@<example.com>
    Salasana: saat salasanan WP-palvelupaketin tilauksen yhteydessä, kun olemme varanneet tai siirtäneet verkkotunnuksesi palveluumme

Saat sähköpostiisi vahvistuksen edelleenlähetyksestä. Seuraa ohjeita ja vahvista muutos linkillä tai koodilla.

5. Mikäli haluat vielä määrittää uuden lähetysosoitteesi lähtevien sähköpostien oletusosoitteeksi (sähköpostisi vastaanottajat näkevät tämän osoitteen):
    1. Valitse Gmailissa jälleen ratasikonin takaa Asetukset > Tilit ja tuonti > Viestin lähetysosoite
    2. Aseta oletukseksi uusi @example.com -osoite ja valitse vaihtoehto "Vastaa aina oletusosoitteesta".

3. Voit myös muuttaa asetukset niin, että käytät sekä vanhaa että uutta osoitetta viestistä ja vastaanottajasta riippuen. Voit myös aina vaihtaa näytettävää osoitetta yksittäisen viestin yhteydessä. (Katso ohje)

Nyt sähköpostin käyttö on yhtä helppoa kuin vanhassa tutussa Gmailissa, mutta oma domain näkyy myös viestinvaihdossa. Isomman yrityksen ja yhteisön sähköpostipalveluissa kehotamme kuitenkin kääntymään Cloudpointin ja Google G Suiten puoleen, jolloin lukuisienkin sähköpostien hallinta on helppoa.