Gmail-sähköpostin käyttö omalla verkkotunnuksella ilmaiseksi

Huomioithan, että verkkotunnuksen on oltava Seravon hallinnassa, jotta Gmailia voi käyttää omalla verkkotunnuksella.

Palvelupaketteihimme on mahdollista yhdistää yrityksen verkkotoimintaa tukevia lisäpalveluita, kuten erilaiset sähköpostiratkaisut. Uuden sähköpostipalvelun valinnassa suosittelemme Google Workspace -palvelua, joka kannattaa hankkia kumppanimme Euronicin kautta suomenkielisen asiakaspalvelun saamiseksi. Euronicilta on mahdollista hankkia myös Microsoftin M365 -palvelu. Tutustu eri vaihtoehtoihin Domainkeskuksen sivuilla!

Seravon WP-palvelussa on myös mahdollista käyttää ilmaista Gmail-sähköpostipalvelua omalla verkkotunnuksella. Esimerkiksi verkkotunnusta example.com voidaan käyttää yhdessä oman Gmail-tilin (kuten mattimeikalainen@gmail.com) kanssa. Oma verkkotunnus sähköpostissa on myös keino korostaa ammattimaisuutta ja vahvistaa omaa brändiä.

Sähköpostipalvelun tilaaminen

Kun olet tilaamassa Seravolta palvelupakettia tilauslomakkeellamme, valitse kohdassa Sähköpostit vaihtoehto "Gmail omaa verkkotunnusta hyödyntäen". Sitten voit syöttää lomakkeeseen sähköpostiosoitteesi sekä Gmail-tilit, joihin viestit tullaan ohjaamaan. Mikäli ohjauksia ei määritelty tällä lomakkeella tilausta tehdessä, tulee palvelun käyttöönotosta olla yhteydessä Seravon asiakaspalveluun.

Sähköpostin lähetys Gmailista omalla verkkotunnuksella

Toimi näin:

 1. Kirjaudu Gmailiin, valitse oikealta ylhäältä rataskuvake ja sieltä Asetukset.
 2. Siirry Asetukset-sivulla välilehdelle Tilit ja tuonti. Seuraavaksi siirry kohtaan Viestin lähetysosoite ja valitse Lisää toinen omistamasi sähköpostiosoite
 3. Anna uuden sähköpostilaatikkosi tiedot:

  Nimi: <oma koko nimi>
  Sähköpostiosoite: <osoite>@<example.com>
  Kohtele aliaksena: ei

 4. Lähtevän palvelimen asetukset:

  SMTP-palvelin: mail.gandi.net
  Portti: 587 
  Käyttäjätunnus: outgoing@<example.com>
  Salasana: (saat salasanan asiakaspalvelustamme)


  Saat Gandin outgoing@-sähköpostilaatikkoon vahvistuksen edelleenlähetyksestä. Kirjaudu outgoing-laatikkoon osoitteessa https://sogo3.gandi.net – käyttäjätunnus on outgoing-laatikon osoite, eli outgoing@esimerkki.fi. Muokkaa osoitteen loppuosaa omaa verkkotunnustasi vastaavaksi. Seuraa ohjeita ja vahvista muutos joko linkillä tai koodilla.
   

 5. Mikäli haluat vielä määrittää uuden lähetysosoitteesi lähtevien sähköpostien oletusosoitteeksi (sähköpostisi vastaanottajat näkevät tämän osoitteen):
  1. Valitse Gmailissa jälleen ratasikonin takaa Asetukset > Tilit ja tuonti > Viestin lähetysosoite
  2. Aseta oletukseksi uusi @example.com -osoite ja valitse vaihtoehto "Vastaa aina oletusosoitteesta".


  3. Voit myös muuttaa asetukset niin, että käytät sekä vanhaa että uutta osoitetta viestistä ja vastaanottajasta riippuen. Voit myös aina vaihtaa näytettävää osoitetta yksittäisen viestin yhteydessä. (Katso ohje)

Nyt sähköpostin käyttö on yhtä helppoa kuin vanhassa tutussa Gmailissa, mutta oma domain näkyy myös viestinvaihdossa. Isomman yrityksen ja yhteisön sähköpostipalveluissa kehotamme kuitenkin kääntymään Domainkeskuksen ja Google Workspacen puoleen, jolloin lukuisienkin sähköpostien hallinta on helppoa.

Vastasiko tämä kysymykseesi? Kiitos palautteesta. Palautteen lähettämisessä oli ongelma. Yritä uudelleen myöhemmin.