Miten korjaan TLS-virheen sähköpostin lähetyksessä?

Google on ottanut käyttöön sähköpostipalveluissaan TLS-suojauksen pakotuksen huhtikuussa 2020. Tämä koskee niitä Seravon asiakkaita, joiden verkkotunnuksen hallinta on Seravolla ja käytössä on Googlen ilmainen Gmail-palvelu omalla verkkotunnuksella.

Muutoksen astuttua voimaan sähköpostin lähettäminen omalla verkkotunnuksella on estynyt ja lähetysyrityksen jälkeen tulee seuraava virheilmoitus: "TLS Negotiation failed, the certificate doesn't match the host."

Mikäli käytät Gmailia omalla verkkotunnuksella eikä sähköpostin lähetys toimi, Gmailin asetuksiin on tehtävä muutoksia lähtevän postin (SMTP) palvelimeen ja porttivalintaan. Oikeat asetukset löytyvät päivitetystä ohjeestamme: