Kuinka lisäät reCaptcha-lisäosan WordPress-sivulle

Lomakkeiden suojaaminen reCaptcha-lisäosan avulla on suositeltavaa. Tällä tavoin voit suojata sivustosi boteilta ja esimerkiksi roskakommenteilta. Yhteydenottolomakkeiden lisäksi reCaptchan voi lisätä esimerkiksi kommentointi-toimintoon sekä WordPressin sisäänkirjautumisikkunaan.

Yksi hyvä suositeltu lisäosa on Advanced Google reCAPTCHA.

Advanced Google reCAPTCHA -lisäosan asennus

Voit asentaa lisäosan WordPress hallintapaneelin kautta tai komentoriviltä WP CLI-työkalun avulla.

Asennus WordPressin hallintapaneelista

1. Avaa WordPressin hallinnasta Lisäosat > Lisää uusi.
  2. Kirjoita hakukenttään Advanced Google reCAPTCHA ja klikkaa Asenna nyt.
  3. Asennuksen jälkeen voit aktivoida lisäosan klikkaamalla Ota käyttöön-painiketta.

Asennus (ja aktivointi) WP CLI-työkalulla

Aja komento wp plugin install advanced-google-recaptcha --activate

Lisäosan käyttöönotto

Google reCaptchan käyttö vaatii asetuksiin Site key ja Secret key -avaimet. Kyseiset avaimet saa luotua Googlen palvelussa.

Toiminto saadaan käyttöön kun avaimet on luotu ja lisätty lisäosan asetuksiin (Asetukset > Advanced Google reCAPTCHA). Voit asetussivulta vielä halutessasi säätää lisäosan asetuksia.

Sen jälkeen esimerkiksi WordPressin kirjautumissivu on suojattu I'm not a robot -valintaruudulla tai reCAPTCHA v3 versiossa sivun oikeassa alapalkissa näkyy reCAPTCHAN logo kun kyseinen sivu on suojattu.