Sivuston kävijäseuranta ja -analytiikka

Sivuston vierailijoita ja kävijämääriä voi seurata useilla eri työkaluilla. Yleisimpiä seurantatyökaluja on mm. Google Analytics ja Matomo.

Google Analytics on kattava ja koko ajan kehittyvä palvelu, josta voi nähdä paljon erilaisia tilastoja sekä tietoja kävijöistä. Palvelu osaa myös suodattaa bottiliikenteen raporteista hyvin tehokkaasti. Lisää ominaisuuksista voi lukea Google Analyticsin sivuilta.

Yksi vaihtoehtoinen avoimen lähdekoodin työkalu web-analytiikan seurantaan on Matomo (entiseltä nimeltä Piwik). Kyseisestä työkalusta löytyy lisätietoja Matomon sivuilta.

HTTP-liikennetilastot WP-Palvelussa

HTTP-liikennetilastoja ja raportteja pääsee tarkastelemaan Sivuston tila-sivulta, joka löytyy Työkalut-valikon alta WordPressin hallintapaneelista. Tästä näkymästä voi nähdä edellisten kuukausien kokonaisliikennemäärän HTTP-pyyntöinä:

Tarkemman raportin pääsee lukemaan klikkaamalla Näytä raportti-painiketta. Raportit ovat toteutettu GoAccessilla. Huomioitavaa on, että reaaliaikaista raporttia ei ole saatavilla, vaan ne ovat luettavissa aina kuukausi kerrallaan.

Lisäksi nämä raportit näyttävät tarkemmin kokonaisliikenteen, mukaanlukien botit, joten kävijämäärät voivat hieman erota jos vertaa esimerkiksi Google Analyticsin raportteihin.