Seravo Plugin: Sivuston tila

Sivuston tila -sivulta voit nähdä nopeasti yhteenvedon sivuston tiedoista sekä tilasta. Voit nähdä perustietoa ja tilastoja kuten HTTP-pyyntöjen määrän sekä levytilan käytön. Voit myös katsoa yksityiskohtaisia Go Access -raportteja, joita on saatavilla kuukausittain. Lisäksi voit nähdä ja testata sivuston välimuistitusta, hallinnoida sivuston kehitysympäristöjä sekä sisäänrakennettua kuvaoptimointityökalun asetuksia.

Kaikkia sivulla näkyviä osioita voi liikutella ja vaihtaa niiden paikkaa, jotta oma työskentely on mahdollisimman sujuvaa. Osioita ei voi piilottaa, mutta ylöspäin osoittavasta nuolesta niitä voi minimoida, mikä voi olla kätevää, jos jonkin osion informaatiota ei tarvita päivittäin.

Sivuston tiedot

Sivuston tiedot -osiosta voi nähdä nimensä mukaisesti perustietoja sivustosta. Voit nähdä sivuston nimen, luontipäivämäärän, käytössä olevan palvelupaketin, oman Account managerin yhteystiedot Enterprise-palvelupaketeissa sekä sivustoon liitetyn teknisen yhteyshenkilön. Tekniset yhteyshenkilöt ovat erittäin tärkeitä, koska näihin sähköpostiosoitteisiin lähetetään tiedot jos sivustolla havaitaan ongelmia. Käytämme näitä yhteystietoja asiakaspalvelussa myös vahvistaaksemme sivustoa koskevat työpyynnöt. Lisätietoja teknisistä yhteyshenkilöistä ja heidän yhteystietojensa muokkaamisesta voi lukea Seravo Plugin – Ylläpito -artikkelista.

HTTP-liikennetilastot

Palvelumme ei mittaa sivuston käyttämiä palvelinresursseja, mutta HTTP-liikennemäärää mitataan kuukausittain. HTTP-liikennemäärää käytetään määrittämään sivustolla käytössä olevaa palvelupakettia, joten sivuston omistajan on hyvä pitää tätä lukua silmällä.

HTTP-liikenne tarkoitaa sitä, että kun sivuston vierailija avaa esimerkiksi etusivun, niin selain pyytää palvelimelta jokaisen yksittäisen tiedoston, elementin ja skriptin, joka tarvitaan etusivun näkemiseen ja muodostamiseen selaimessa. Jos etusivu on rakennettu niin, että näitä elementtejä tarvitaan 40 kappaletta, niin silloin yksittäinen etusivun lataus tekee 40 yksittäistä HTTP-pyyntöä. HTTP-pyyntöjen määrä voi laskea jos sivustolla on käytössä välimuisti. Kun välimuisti on käytössä, sivun uudelleenlataus tai toisen sivun avaaminen voi luoda vain neljä tai viisi uutta HTTP-pyyntöä. Suosittelemme varmistamaan, että sivusto käyttää välimuistia oikein, jotta sivusto toimii nopeasti ilman ylimääräisiä kustannuksia!

Voit nähdä yksityiskohtaisen kuukausittaisen raportin klikkaamalla painiketta Näytä raportti.

Nopeustesti

Nopeustesti mittaa, kuinka kauan PHP:n luoman WordPress-sivun toimittamiseen kuluu aikaa. Testi tehdään palvelimella, joten internet-viivettä ei huomioida. Myöskään sivuston muiden elementtien, kuten kuvien, latautumista ei oteta huomioon.

Viive välimuistin kanssa kertoo, kuinka nopeasti sivusto latautuu välimuistia käytettäessä. Keskiviiveen välimuistin kanssa pitäisi pääsääntöisesti aina olla nopeampi kuin keskiviive ilman välimuistia.

Oletuksena Suorita testi -painike suorittaa nopeustestin sivuston etusivulle. Voit kuitenkin testata myös muiden sivujen nopeutta ja täydentämällä tekstikenttään haluamasi sivun osoitteen.

Hallintapaneelin yläpalkissa on Nopeustesti-painike, jonka avulla voit ajaa nopeustestin suoraan sivulla, jolla olet. Nopeustestiä ei kuitenkaan voi suorittaa wp-admin-sivulle.

Levytilan käyttö

Donitsidiagrammi kertoo, kuinka paljon levytilaa on käytössä palvelupakettiisi kuuluvasta vapaasta levytilasta. Alapuolella on lista hakemistoista ja niiden ko'oista. Lista on dynaaminen, joten siinä näkyvät sekä tietyt kansiot, jotka voivat usein kasvaa suuriksi, että mitkä tahansa sivustosi hakemistot, jotka ovat kasvaneet tavallista suuremmiksi.

Huomioi, että koska lokeja ja varmuuskopioita ei huomioida palvelupaketin määritämästä levytilan määrästä, niitä ei oletuksena listata. Jos kuitenkin esimerkiksi lokihakemisto alkaa kasvaa todella suureksi, se lisätään listalle ongelmanratkaisua varten.

Jos huomaat, että sivuston varmuuskopioissa on käytössä yli kymmenkertainen määrä levytilaa verrattuna /data/wordpress-kansioon, käytössä on todennäköisesti erillinen varmuuskopiointi-lisäosa. Tämä aiheuttaa moninkertaisen sivuston varmuuskopioinnin palvelimella, joka voi aiheuttaa ongelmia varsinkin varmuuskopion palauttamisessa. Suosittelemme lukemaan lisätietoja palvelussamme suositelluista lisäosista sekä lisäosista, joita katsomme turhiksi ja haitallisiksi dokumentaatiostamme.

Välimuistin tila

Välimuisti on usein yksi vaikeimmista asioista toteuttaa oikein verkkosivulla, minkä vuoksi olemme rakentaneet käytännöllisen työkalun WordPressin työkaluihin, jolla voit nähdä Redis-välimuistin osumatarkkuuden sekä pitkäaikaisen HTTP-välimuistitilaston. Voit myös testata välimuistia ja nähdä jos jokin on vialla ja välimuisti ei toimi oikein.

Klikkaa painiketta Suorita testit ja katso sen jälkeen tulokset painikkeesta Näytä lisää.

Varjot

Kehitysympäristöt (varjoympäristöt) ovat käytännöllisiä testiympäristöjä sivuston muokkauksille tai päivityksille. Kehitysympäristöt (varjot) ovat kopioita tuotantosivuista ja piilotettu evästeiden avulla, joten ne eivät näy julkisesti sivuston vierailijoille. Voit lukea lisää varjoista kehittäjille suunnatusta dokumentaatiostamme.

Jos sivustollasi on käytössä kehitysympäristöjä, ne on listattu tässä kohdassa. Näet lisätietoja, kuten SSH-portin, klikkaamalla varjon kohdalta.

Voit ns. nollata eli palauttaa kehitysympäristöön kopion tuotantoympäristöstä käyttämällä Resetoi-painiketta. Toiminto korvaa nykyisen kehitysympäristön sisällön (wp-content-hakemiston sekä tietokannan) tuotantosivun sisällöllä, joten kaikki tärkeät muokkaukset kannattaa ottaa talteen kehitysympäristöstä ennen tuotantoympäristön palauttamista.

Huomaa, että mikäli kehitysympäristössä on käytössä kustomoitu verkkotunnus, kehitysympäristössä on palauttamisen jälkeen käytettävä etsi-korvaa-toimintoa (wp search-replace), jolla tuotantosivulta varjoympäristöön kopioitunut tuotantosivun verkkotunnus korvataan varjoympäristön verkkotunnuksella. Näin varmistat, että kehitysympäristöön pääsee myös palautuksen jälkeen.

Varjoon voi pyytää asiakaspalvelustamme käyttöön kustomoitua verkkotunnusta, esimerkiksi staging.esimerkki.fi. Kannattaa kuitenkin huomioida, että kustomoitua osoitetta kannattaa pyytää vain siinä tapauksessa, että olet valmis käyttämään etsi-korvaa-toimintoa ja ymmärrät, miten WordPress hoitaa sivuston osoitteet asetuksissa sekä tietokannassa.

Optimoi kuvia

Tässä osiossa voit hallinnoida sisäänrakennettua kuvaoptimointi-työkalua, joka on saatavilla kaikille asiakkaillemme. Lisätietoa kuvaoptimoinnista ja työkalun käyttämisestä vot löytää Kuvien automaattinen optimointi uudistunut -artikkelistamme. Ruksita Optimoi kuvia -valintaruutu ja Tallenna, me hoidamme loput.