Sähköpostin edelleenlähetyksen luonti Roundcubessa

Seravon tarjoamaa perussähköpostia on mahdollista käyttää selaimella webmail-käyttöliittymässä, tai yhdistää se erilliseen sähköpostiohjelmaan. Mikäli käyttäjä on tottunut esim. Gmailin käyttöliittymään, on mahdollista asettaa sähköpostien edelleenlähetys Gmail-osoitteeseen. Tämän lisäksi Gmailiin on mahdollista lisätä erillinen lähetysosoite, jolloin viestit menevät perille käyttäen asiakkaan omaa verkkotunnusta. Ks. Sähköpostin lähetys Gmailista omalla verkkotunnuksella

Edelleenlähetyksen luontiin käytetään Roundcube-webmailin asetuksista löytyviä suodattimia. Kirjaudu ensin sisään ja noudata seuraavia ohjeita:

1. Avaa suodattimet-osio Roundcuben asetuksista (Settings) kohdasta Filters.
  2. Nimeä suodatin, esim. "edelleenlähetys".
  3. Valitse "all messages", tällöin käsitellään kaikkia sähköpostilaatikkoon tulevia viestejä.
  4. Valitse pudotusvalikosta "Send message copy to", tällöin viesteistä jää varmuuskopio palvelimelle.
  5. Kirjoita tekstikenttään esim. Gmail-osoitteesi. Tallenna suodatin klikkaamalla Save.
  6. Testaa edelleenlähetyksen toimivuus lähettämällä testiviesti Seravolta hankittuun perussähköpostiin. Viestin pitäisi kulkeutua kopiona kohdassa 5. kirjoittamaasi sähköpostiin.