Verkkotunnuksen liikenteen ohjaaminen muualta Seravon ylläpitämälle sivustolle

Seravon WP-palvelussa jokaiseen palvelupakettiin kuuluu yhden verkkotunnuksen eli domainin hallinta. Mikäli sivustollasi on käytössä useita lisäverkkotunnuksia, ja WordPress-asennus on määritelty käyttämään niitä esimerkiksi eri kieliversioissa, tulee myös nämä verkkotunnukset ilmoittaa Seravolle. Näin voidaan varmistaa niiden reititykset, HTTPS-varmenteet, toimivuusvalvonta ja muut asiat. Jokaisesta verkkotunnuksesta peritään pieni maksu, joka kattaa kaikki Seravon sille tekemät ylläpitotyöt riippumatta siitä, osallistuuko asiakas itse verkkotunnusten ylläpitoon vai ei (esimerkiksi huolehtimalla niiden uusimisesta ja vuosimaksuista).

Verkkotunnuksen hankinta

Jos et ole vielä rekisteröinyt lisäverkkotunnuksia itsellesi, voit ottaa suoraan yhteyttä Seravon asiakaspalveluun, niin rekisteröimme ne puolestasi. Lisätietoja verkkotunnusten hallinnasta artikkelissa "Miten saan sivustolle useita verkkotunnuksia?"

Verkkotunnuksen hallinnan siirto Seravolle

Jos etsit ohjeita jo olemassa olevan verkkotunnuksen hallinnan siirtämiseksi Seravolle, tutustu tarkempiin ohjeisiin verkkotunnuksen siirtämiseksi täältä.

Verkkotunnus muun palveluntarjoajan hallinnassa

Jos käytössäsi on verkkotunnuksia jonkin muun palveluntarjoajan hallinnassa ja ylläpidät domaineita kokonaan itse, ja joita ei ole ohjattu Seravolle nimipalvelu- eli DNS-tasolla, Seravo ei veloita niistä lisämaksua. Huomioithan, että tällaiset verkkotunnukset tulee ohjata sivustolle käyttämällä HTTP-tason uudelleenohjausta (nk. 301-uudelleenohjaus, HTTP redirect).

HTTP uudelleenohjaus

Uudelleenohjaus Seravon WP-palveluun tehdään siltä palvelimelta, jonne kyseinen verkkotunnus on ohjattu DNS:ssä. Huomaathan, että Seravo ei voi tehdä uudelleenohjausta puolestasi. HTTP-tason uudelleenohjauksen toteutustavan osalta kannattaa olla yhteydessä sen tahon asiakaspalveluun, joka hallinnoi verkkotunnustasi. Jos et ole varma missä palvelussa verkkotunnuksesi sijaitsee, voit kuitenkin ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, niin tarkistamme asian puolestasi.

Esimerkkejä

Jos palvelimella on käytössä Apache ja omien .htaccess-sääntöjen teko on sallittua, voi ohjauksen tehdä esimerkiksi tällaisella määrittelyllä:

RewriteEngine On
RewriteRule (.*) https://example.com/$1 [R=301,L]

Jos halutaan tehdä HTTP-tason ohjaus siten, että kaikki vanhan sivuston tietyn alasivun vierailijat ohjataan uudelle sivustolle, näyttävät .htaccess-säännöt tältä:

RewriteEngine On
RewriteRule /alakansio/(.*) https://example.com/$1 [R=301,L]

Yllä olevat .htaccess-säännöt ovat vain esimerkkejä. Kaikilla palveluntarjoajilla ei ole Apachea käytössä, mutta sitä käytetään tässä esimerkkinä vain, koska se on yleisin vaihtoehto (esim. Seravo on käyttää Nginx:ää Apachen sijasta). Tarkemmat tiedot ja neuvot HTTP-ohjausten määrittämiseksi saa sen tahon asiakaspalvelusta, jossa verkkotunnus tai sivusto on.

Vastasiko tämä kysymykseesi? Kiitos palautteesta. Palautteen lähettämisessä oli ongelma. Yritä uudelleen myöhemmin.