Lisädomainien uudelleenohjaus

Useampi verkkotunnus eli domain voidaan lisätä mille tahansa verkkosivulle. Ole yhteydessä asiakaspalveluumme, mikäli haluat rekisteröidä, siirtää tai ohjata ylimääräisen domainin sivustollesi.

Domainin rekisteröimisen, siirtämisen tai Seravolle ohjaamisen jälkeen se toimii lisäverkkotunnuksena, ohjaten liikenteen päädomainin kotisivulle. Tarvittaessa voit vaihtaa sivustosi päädomainin tutoriaalimme avulla.

Lisädomainin ohjaaminen landing-sivulle

Joissakin tapauksissa lisädomainit täytyy ohjata sivustolla jollekin tietylle sivulle, esimerkiksi landing- tai tuotesivulle. Tämä voidaan määrittää Redirections-lisäosalla, tutustu tarkempaan ohjeeseemme kyseisestä lisäosasta.

Ohjaus voidaan toteuttaa myös yksinkertaisen, mu-plugins-hakemistoon sijoitetun PHP-tiedoston avulla.

NGINX-uudelleenohjaus

Vaihtoehtoisesti ohjaus voidaan tehdä palvelintasolla NGINX-uudelleenohjauksella. Luodaksesi NGINX-uudelleenohjauksen, ota yhteys sivustoon SSH-yhteyden avulla ja siirry hakemistoon: cd data/wordpress/nginx/

Seuraavaksi luodaan uusi asetustiedosto, jolle annetaan nimeksi esimerkiksi ' redirect.conf': touch redirect.conf

Seuraavaksi tekstieditorilla (Nano) muokataan tiedoston sisältöä: nano redirect.conf

Tiedostoon lisätään seuraavat tiedot:

# Redirect from an additional domain to a specific page on the website
if ($host ~ myproduct.com) { return 301 https://mydomain.com/myproduct/;}

Seuraavaksi painetaan Ctrl+S sekä Ctrl+X, jolloin tiedosto tallennetaan ja suljetaan. Sitten voidaan käynnistää NGINX uudelleen, jolloin muutokset astuvat voimaan: wp-restart-nginx

Viimeisenä vaiheena tulee varmistaa, että uudelleenohjaus toimii. Tämä on paras tehdä CURLilla, sillä selain saattaa ensialkuun ladata sivun välimuistista palvelimella sijaitsevan NGINX:n sijaan.

Huomioithan, ettemme ole vastuussa käyttäjien itse luomista uudelleenohjauksista tai muista NGINX-asetuksista. Mikäli ohjaukset tai asetukset aiheuttavat sivustossa virheitä tai ongelmia, jotka päätyvät asiakaspalveluumme, voimme joutua veloittamaan tehdystä asiantuntijatyöstä. Hoidamme nämä asetukset mielellämme osana asiantuntijapalveluitamme, olethan meihin yhteydessä mikäli tarvitset asiantuntijapalveluiden apua!

Erikoisverkkotunnukset

Tutustu hinnastoomme, mikäli etsit erikoisempaa päätettä verkkotunnuksellesi!