Palauttaminen varmuuskopiosta

Seravon asiakkaana voit olla aina yhteydessä asiakaspalveluuimme help@seravo.com, mikäli tarvitset sivustolle palautuksen varmuuskopiosta. Ohessa kuitenkin ohjeistus siitä, miten palautuksen voi halutessaan tehdä itse.

Varmuuskopioiden palauttaminen tapahtuu palvelimelta. Kansiosta /data/backups löytyy aina tuorein varmuuskopio. Sieltä voi yksinkertaisesti cp-komennolla kopioida viimeisimmän varmuuskopioidun version tiedostoista takaisin haluttuun sijaintiin.

Komento wp-backup-list-changes kertoo mikä sivustolla on muuttunut edellisiin varmuuskopioihin verrattuna. Tämän tiedon pohjalta voi palauttaa kohdennetusti haluamansa osion sivustosta.

Komennolla rdiff-backup -l /data/backups/data saa listan varmuuskopioiden historiasta.


Esimerkiksi kansioon ’wp-content-palautus-2017-10-24’ saa koko wp-content-kansion sellaisena kuin se oli mainittuna päivämääränä ajamalla komento:

rdiff-backup -r 2017-10-24 /data/backups/data/wordpress/htdocs/wp-content/ wp-content-palautus-2017-10-24

Tämän jälkeen asiakas voi hakea ja siirtää varmuuskopion kansiosta haluamansa tiedostot sivustolle, joko komentoriviltä palvelimella tai valittua SFTP-ohjelmistoa käyttäen.

Esimerkiksi sivustolle asennetut lisäosat on nyt mahdollista palauttaa menemällä kansioon wp-content-palautus-2017-10-24 ja ajamalla komento:

cp -R plugins/ /data/wordpress/htdocs/wp-content

Kun sivusto palautetaan entiseen tilaan, täytyy samalla usein palauttaa myös tietokanta. Varmuuskopion tietokannasta löytyy kansiosta /data/backups/data/db, ja se on mahdollista palauttaa komennolla:

rdiff-backup -r 2017-10-24 /data/backups/data/db/[tietokannan nimi].sql db_palautus-2017-10-24.sql

Ja tämän jälkeen tietokanta luetaan sisään komennolla:

wp db import db_palautus-2017-10-24.sql

Varmuuskopion palautuksen jälkeen kannattaa vielä tyhjentää WordPressin välimuisti wp cache flush-komennolla.

Lisätietoa varmuuskopioiden palauttamiseen käytettävästä rdiff-backup-työkalusta ja sen käytöstä löytyy rdiff-backupin verkkosivuilta.

Vastasiko tämä kysymykseesi? Kiitos palautteesta. Palautteen lähettämisessä oli ongelma. Yritä uudelleen myöhemmin.

Tarvitsetko apua? Yhteydenotto Yhteydenotto