Sivuston liikenteen reititys kolmannen osapuolen kautta (full page CDN)

Seravon tarjoaman WordPress-palvelun päällä on mahdollista käyttää kolmannen osapuolen palvelua liikenteen kierrättämiseksi, esimerkiksi tietoturvan tai CDN-toimintojen takia. Suosituimpia tällaisia palveluja on esim Cloudflare ja Fastly.

Emme suosittele tätä, sillä niillä tavoiteltavat höydyt eivät välttämättä toteudu mainoslauseiden lupaamalla tasolla. Tarkempi analyysi esimerkiksi Cloudflaresta löytyy blogistamme. Seravon palvelussa on sisäänrakennettuna monenlaista tietoturvasuojausta ja nopeusoptimointia. Cloudflaresta voi olla hyötyä, jos verkkosivuston varsinainen palvelin on kehno, mutta hyvän palvelinympäristön kanssa kyseisen palvelun lisäarvo on pieni. Pahimmassa tapauksessa sivusto voi jopa hidastua, kun sen liikenne reititetään kolmannen osapuolen kautta.

Cloudflaren tai Fastlyn käyttöönotto tulee tehdä siten, että pohjalla on toimiva Seravon sivusto. Siirrettäessä sivustoa Seravolle tulisi kolmannen osapuolen palvelut kytkeä pois väliaikaisesti, jotta niiden tekemät ylimääräiset reititykset eivät estä Seravon palvelimen toimintaa ja toiminnan tarkastusta virhetilanteissa. Kun sivusto on siirretty ja toiminnassa, voi ylimääräisen reitityksen kytkeä päälle erillisenä vaiheena. Asiakas on myös vastuussa siitä, että HTTPS-suojausketju on eheä ja että myös Seravon ja kolmannen osapuolen välinen liikenne on suojattu, ei pelkästään loppukäyttäjän ja kolmannen osapuolen yhteys.

Seravon palvelupakettien asiakaspalveluun ei sisälly Cloudflaren tai Fastlyn käyttöönoton neuvontaa tai niihin liittyvien reititys- tai HTTPS-varmenneongelmien selvitystä, mutta voimme näissäkin tapauksissa auttaa maksullisena asiantuntijatyönä.

Vastasiko tämä kysymykseesi? Kiitos palautteesta. Palautteen lähettämisessä oli ongelma. Yritä uudelleen myöhemmin.