WordPressin uudelleenohjaukset - Redirection-lisäosa

Hyvin usein sivustolla tulee tarve tehdä uudelleenohjauksia esimerkiksi lisäverkkotunnuksesta erilliselle lasketutumissivulle tai vanhasta artikkelista uuteen. Suosittelemme tekemään uudelleenohjaukset WordPressin lisäosan kautta tai PHP-koodilla. Redirection-lisäosa sopii tähän tarkoitukseen hyvin.

Redirection-lisäosalla voidaan tehdä monimutkaisempiakin uudelleenohjauksia säännöllisillä lausekkeilla (regular expression, regex), mutta tässä ohjeessa käydään läpi kaksi yleisintä ja yksinkertaista uudelleenohjausta.

Ohjaa vanha artikkeli uuteen

Jos jokin alasivun osoite muuttuu sivuston sisällä, on hyvä tehdä vanhasta osoitteesta uudelleenohjaus uuteen, jotta vanha osoite ei ohjaa 404-sivulle. Tässä esimerkissä vanha osoite on muodossa https://example.net/vanha-artikkeli ja se täytyy uudelleenohjata osoitteeseen https://example.net/uusi-artikkeli.

Uudelleenohjaus voidaan tehdä asettamalla Source URL-kohtaan /vanha-artikkeli ja Target URL-kohtaan /uusi-artikkeli. Tallenna uudelleenohjaus Add Redirect-painikkeella.

Ohjaa lisäverkkotunnus pääverkkotunnuksen laskeutumissivulle

Toinen hyvin usein käytettävä uudelleenohjaus on lisäverkkotunnuksen ohjaaminen pääverkkotunnuksen laskeutumissivulle. Oletetaan, että sivuston pääverkkotunnus on example.net ja lisäverkkotunnus example.com. Haluamme luoda example.com uudelleenohjauksen laskeutumissivulle https://example.net/example.

Lisää Source URL-kohtaan lisäverkkotunnuksen kokonainen osoite https://example.com ja sen jälkeen Target URL-kohtaan laskeutumissivun lyhyt osoite /example. Tallenna Add Redirect-painikkeella.

Uudelleenohjaukset näkyvät listanäkymässä lisäosan sivulla ja niitä voi tarvittaessa muokata jälkikäteen.

On myös tärkeää varmistaa, että uudelleenohjaukset toimivat. Kannattaa testata osoitteita myös muissa muodoissa esimerkiksi www-alkuliitteellä.

Voi lukea tarkemmat ohjeet lisäosan dokumentaatiosta.