Sivuston vianmääritys

WordPress-sivustoilla voi joskus tulla vastaan vikatilanteita. Usein ongelma on hyvinkin pienestä tekijästä kiinni, mutta selvitystyö voi viedä paljon aikaa. Olemme keränneet tähän artikkeliin tapoja ja työkaluja vianmäärityksen tekemiseksi.

• Sivuston lokitiedostoihin tallentuu käytännössä kaikki sivuston toimintaan liittyvät tapahtumat. Tarkista ensimmäisenä PHP:n virheloki WP:n hallinnasta kohdasta Työkalut - Lokit - php-error.log tai suoraan palvelimella kansiossa /data/log/php-error.log. Jos löydät lokista viitteitä esim. tiettyyn lisäosaan, poista lisäosa väliaikaisesti käytöstä ja tarkista korjaantuiko ongelma.
  • Välimuistit nopeuttavat sivuston toimintaa, mutta toisinaan ne voivat aiheuttaa ei-toivottuja tilanteita. Tyhjennä välimuisti WP:n hallinnassa tai suoraan palvelimella komennolla wp-purge-cache.
  • Kokeile WordPressin mukana tulevaa Twenty Twenty -teemaa. Jos ongelma korjaantui, tutki sivuston pääteemaa ja sen tiedostoja tarkemmin.
  • Ota lisäosia pois käytöstä yksi kerrallaan. Jos ongelma korjaantui tietyn lisäosan kohdalla, tutki sen tiedostoja tarkemmin.
  • Asenna vanhempi versio teemasta tai lisäosasta. Joskus maailmalle pääsee rikkinäistä koodia ja vanhempi versio on toimiva vaihtoehto ennen korjauspäivityksen julkaisua.
  • Maksullisten teemojen ja lisäosien kohdalla ongelmatilanteissa kannattaa ottaa yhteyttä teeman tai lisäosan kehittäjiin, sekä hyödyntää heidän tarjoamiaan dokumentteja ja tukifoorumeita.
  • Tyhjennä WordPressin transientit.

Mikäli tästä listauksesta ei ollut apua ongelmaasi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Kerääthän ongelmaan liittyen mahdollisimman paljon tietoa ennen yhteydenottoa. Oleellisia ja mahdollista Seravon toimesta tehtävää selvitystyötä nopeuttavia asioita ovat:

• Koska ongelma on alkanut
  • Askeleet kuinka ongelma esiintyy, l. kuinka toistaa ongelma
  • Onko ongelma alkanut jonkin tietyn toiminnon jälkeen, esim. päivitys
  • Liitä mukaan kuvakaappaukset ja mahdolliset virheilmoitukset