Seravo Plugin: Lokit

Seravo Pluginin Lokit-sivu näyttää kaikki sivustoon liittyvät lokitiedostot, jotka on tallennettu palvelimella hakemistoon /data/log/. Lokit ovat erittäin hyödyllisiä rajaamaan syitä mahdollisissa vikatilanteissa ja auttavat korjaamaan ongelmia, jos sellaisia ilmenee sivuston toiminnassa.

Voit selata tyypillisiä käyttölokeja, mutta myös PHP- ja NGINX-virhelokeja. Olemme myös lisänneet muita hyödyllisiä tietoturvaan, sähköposteihin sekä päivityksiin liittyviä lokeja. Eri lokitiedostot on esitelty tarkemmin tässä artikkelissa.

Lokeja voidaan hyödyntää monin eri tavoin, kuten voidaan esimerkkinä nähdä yllä näkyvissä olevasta update.log-tiedostosta. Jos sivustosi ei päivity automaattisesti, voit nähdä syyn suoraan update.log-kohdasta.

Arkistoimme lokeja levytilan säästämiseksi, mikä tarkoittaa sitä, että viikon vanhat lokitiedostot pakataan ja niitä ei voi lukea tältä sivulta, vaan lukemiseen tarvitaan SSH- tai SFTP-yhteys. Katso lisäohjeita dokumentaatiostamme, jos tarvitset apua yhteyden muodostamiseen. Arkistoidut ja pakatut lokitiedostot voi avata suoraan komentorivillä esimerkiksi gunzip-, gzip- tai zcat-komennoilla.