Alidomainin käyttö varjoympäristössä

Kun käytössäsi on varjoympäristö, se toimii oletuksena samassa verkkotunnuksessa kuin tuotantoympäristöstäkin löytyvä sivusto. Varjoon kirjautuminen tapahtuu tällöin evästeen avulla. Varjoympäristö voidaan kuitenkin haluttaessa asettaa toimimaan myös omassa alidomainissaan.

Domain on jo Seravon hallussa

Teemme muutokset puolestasi. Ilmoita asiakaspalveluumme (help@seravo.com), millaisen alidomainin haluat käyttöön varjoympäristöllesi.

Domain on muualla hallussa tai ylläpidät domainia itse

Ohjaa haluttu alidomain palvelimelle CNAME-tietueella (alla).

Esimerkki CNAME-tietueesta, jossa alidomain ("alidomain.esimerkkidomain.fi") ohjataan Seravon palvelinklusteriin FI-Tolonen (muokkaa omaa tarvetta vastaavaksi):

alidomain.esimerkkidomain.fi. 10800 IN CNAME fi-tolonen.seravo.com.

Oheisesta listastamme näet kaikkien palvelinklusterien tunnukset. TTL-aika (10800) voi olla valitsemasi mukainen. Palvelinklusteri löytyy tilauksesi toimitusviestin DNS-tietueista. Tarvittaessa oikean palvelinklusterin voi tarkistaa myös asiakaspalvelustamme.

Kun DNS-ohjaus on tehty ja alidomainin verkkoliikenne ohjautuu Seravon palvelimelle, ota yhteys asiakaspalveluumme niin kohdistamme alidomainin haluamaasi varjoympäristöön.

Piilota varjo hakukoneilta

Jos varjoympäristö on asetettu toimimaan omassa alidomainissa, muista huolehtia siitä, etteivät hakukoneet löydä ja indeksoi sitä. Voit kieltää hakukoneita listaamasta varjoympäristöä WordPressin asetuksissa, valikossa Asetukset > Lukeminen > Kiellä sivuston näkyminen hakukoneissa. Huomioi tämä myös silloin, kun resetoit varjoympäristöä. Muista tarkistaa myös mahdollisen SEO-lisäosan asetukset (esim. Yoast).
Oletuksena varjoympäristöt toimivat evästeellä, jolloin hakukoneet osaavat olla indeksoimatta niitä.

Lisätietoja kehittäjädokumentaatiossa

Voit lukea lisää varjoympäristöjen toiminnasta Seravon kehittäjädokumentaatiosta osoitteessa https://seravo.com/docs/data-syncing/shadows/.

Miten saan avattua varjoympäristön?

Ota yhteys asiakaspalveluumme (help@seravo.com) varjoympäristön avaamiseksi. Hinnastosta voit myös tarkistaa, kuinka monta varjoympäristöä käytössäsi olevaan palvelupakettiin kuuluu. Käytössä olevan palvelupaketin näet Seravo pluginin tiedoista.