Seravon testatut automaattiset päivitykset
Seravon WordPress-ylläpitopalveluun kuuluvat automaattiset ja testatut päivitykset. Olemme rakentaneet oman päivitysjärjestelmän, jonka avulla päivitykset voidaan ajaa mahdollisimman turvallisesti ilman, että sivuston toiminnallisuus tai ulkoasu hajoaa päivitysten jälkeen. On toki mahdollista, että päivitysjärjestelmä ei huomaa aina pieniä ongelmia, esimerkiksi jollain tietyllä yksittäisellä sivulla, joten ongelmatilanteissa voidaan palauttaa varmuuskopio. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme jos tarvitset apua varmuuskopion palauttamisessa.
Voit tarkastella automaattisia päivityksiä ja hallinnoida asetuksia Seravo Pluginin Ylläpito -sivulta.
Mitä päivitetään? Mitä kaikkea kuuluu automaattisiin päivityksiin?
Automaattisiin päivityksiin kuuluvat WordPressin ytimen, teemojen ja lisäosien päivitykset, joita voi päivittää suoraan WordPress.org -palvelun kautta. WordPressin ytimen osalta suoritetaan kuitenkin ainoastaan minor-tason päivityksiä, koska ytimen version päivitykset saattavat hyvin herkästi rikkoa sivustoja.
Sivustoni ilmoittaa vanhentuneesta PHP-versiosta. Miksi sitä ei ole päivitetty?
Automaattisiin päivityksiin ei sisälly PHP-versioiden päivitys, sillä se voi aiheuttaa yhteensopivuusongelmia ja pahimmassa tapauksessa koko sivusto lakkaa toimimasta. PHP-version päivitys tulisikin tehdä aina valvotusti ja manuaalisesti, jotta voidaan varmistaa, että sivusto pysyy toiminnassa päivityksen jälkeen. Voit ajaa yhteensopivuustestin ja vaihtaa versiota myös itse Seravo Pluginin Ylläpito-sivulta. Lisätietoja PHP-version päivityksestä voi lukea tarjoamastamme ohjeesta.
Kuinka usein automaattisia päivityksiä ajetaan sivustoille?
Automaattisia päivityksiä pyritään ajamaan säännöllisesti muutaman viikon välein, mutta tietoturvapäivitykset asennetaan aina heti pakotetusti, joten sivustot pysyvät aina turvassa ja tietoturvallisina.
Miksi sivustoni ei ole päivittynyt vaikka automaattiset päivitykset ovat päällä?
Päivitysjärjestelmä tekee useita testejä eri vaiheissa päivitysajoa ja mikäli jokin testi epäonnistuu, perutaan päivitykset kokonaan. Ensimmäiseksi ajetaan wp-test
, jonka tuloksen voit tarkistaa myös itse Seravo Pluginin Ylläpito -sivulta. Jos testi antaa virheitä, ne tulisi korjata, jotta automaattiset päivitykset alkavat toimimaan. Jos virheet eivät ole vakavia, voidaan niitä tarvittaessa myös whitelistata kehittäjädokumentaatiomme ohjeen avulla.
Joskus ensimmäiset testit menevät läpi, mutta automaattiset päivitykset silti epäonnistuvat. Todennäköisesti sama testi on epäonnistunut päivitysten jälkeen tai esimerkiksi visuaalinen regressiotesti on antanut riittävän suuren eron, jolloin päivitysjärjestelmä on keskeyttänyt prosessin jotta sivuston ulkoasu ei hajoa. Tarkempia tietoja päivityksistä voi nähdä Seravo Pluginin Lokit -sivulta tai /data/log/update.log -tiedostosta. Asiakaspalveluumme voi myös olla aina yhteydessä mikäli huomaat sivustollasi ongelman, josta sinulla on kysyttävää.
Tietoturvapäivitykset
WordPressin tietoturvapäivitykset ajetaan aina pakotetusti, oli automaattiset päivitykset päällä tai ei. Kaikki Seravon ylläpitämät WordPress-sivustot ovat 24/7-valvonnassa ja sivustoja tarkkaillaan tietoturvapoikkeamien varalta.
Seravo löysi WP File Manager -lisäosasta vakavan nollapäivähaavoittuvuuden – aukko koskettaa yli 700 000 verkkosivua, paljon hyökkäyksiä havaittu #wordpress #wpfi @CERTFI https://t.co/sDtGVzS8kZ
— Seravo 🇫🇮 (@SeravoFi) September 2, 2020
Paras osoitus siitä, että huolehdimme tietoturvasta on kuitenkin se, että lupaamme siivota ja palauttaa asiakkaan sivuston toimintaan ilmaiseksi, mikäli se Seravon ylläpidossa ollessaan murretaan suojauksista ja säännöllisestä päivittämisestämme huolimatta. Lue lisää Seravon Tietoturvatakuusta.
Lisätietoja
https://seravo.com/fi/ominaisuudet/testatut-paivitykset/
https://seravo.com/docs/tests/ng-integration-tests/
https://seravo.com/fi/blogi/wp-palvelun-yllapito-wordpressin-lisaosien-paivitykset/