Seravo Plugin: Ylläpito

Ylläpito on sivu, josta voit löytää asetuksia, työkaluja sekä analytiikkaa liittyen päivityksiin, muutoksiin, testeihin, PHP-versioon sekä sivuston teknisiin yhteyshenkilöihin.

Päivitysten tila

Päivitysten tila -osiosta näkee sivuston luontipäivämäärän sekä automaattisten päivitysten tilan. Demosivustolla on ollut ongelmia automaattisten päivitysten suhteen, koska ensimmäinen testi on antanut virheen ja sen vuoksi päivitysprosessi on keskeytetty.

Käydään myös läpi eri skenaarioita, kun halutaan tietoa sivustosta mutta ei ole tietoa mistä sivuston voisi löytää.

Muutokset

Tätä työkalua voidaan käyttää komennon wp-backup-list-changes-since ajamiseen. Komento listaa tiedosto- ja hakemistojärjestelmän muutoksia maksimissaan 30 päivän ajalta. Työkalu voi olla hyödyllinen esimerkiksi, jos sivustolla on alkanut olla ongelmia ja halutaan selvittää, mitkä tiedostot ovat muuttuneet ongelmien alkamisen jälkeen.

Testien tila

Tästä osiosta voit nähdä jos automaattisten päivitysten vaatima alustava testi epäonnistuu. Voit tarkistaa testien tuloksen alempana mainitusta Päivitystestit-osiosta.

Päivitystestit

Päivitystestit-osiosta voi ajaa wp-test-komennon. Automaattiset päivitykset eivät toimi, jos tämä alustava testi ei mene läpi. Jos testi epäonnistuu aiheettomaan eli ns. väärään positiiviseen virheeseen, voidaan se lisätä sallittujen poikkeusten listalle kehittäjädokumentaatiomme ohjeen avulla. Virheiden lisääminen sallittuihin poikkeuksiin ei ole suositeltavaa jos ei ole varmaa, että virhe on aiheeton.

Kuvakaappaukset

Tässä osiossa näkyy visuaalinen regressiivinen testi viimeisimpiin päivityksiin tai päivitysyritykseen päivitysjärjestelmässä. Voit liikuttaa liukusäädintä nähdäksesi ennen ja jälkeen kuvat. Kuvan yläpuolella oleva numero kertoo prosentuaalisesta muutoksesta päivitysten ennen ja jälkeen näkymästä. Päivitysten jälkeinen ero on liian suuri jos numero on korostettu punaisella ja sen vuoksi päivityksiä ei ole tehty tuotantoon.

Jos klikkaat linkkiä kuvan yläpuolelta, voit nähdä mitä visuaalinen regressiivinen testi on käytännössä nähnyt päivityksien jälkeen. Muuttuneet elementit ovat korostettu keltaisella.

Seravo Plugin Updater

Seravo Plugin Updater päivittää Seravo Pluginin uusimpaan versioon. Todennäköisesti et tarvitse tätä työkalua, mutta tämä vaihtoehto on varmuuden vuoksi olemassa jos tulee eteen tilanne, että Seravo Plugin täytyy päivittää.

Seravon päivitykset

Tästä osiosta voi sallia tai kieltää automaattiset päivitykset. Päivitykset ovat sallittu oletuksena. Jos sivustolla on paljon kustomoituja osia ja esimerkiksi integraatioita eri rajapintoihin, voi olla pakollista kieltää päivitykset ja hoitaa ne itse manuaalisesti. Voit myös lisätä päivityksistä ja niiden tilasta integraation Slackiin sekä lisätä tai poistaa sivuston teknisiä yhteyshenkilöitä. Näitä yhteystietoja käytetään jos sivustolla havaitaan ongelmia tai tietoturvapoikkeuksia, mutta myös vahvistetaan asiakaspalvelussa erilaiset sivustoa koskevat muutospyynnöt.

Vaihda PHP-versiota

Voit vaihtaa tällä työkalulla sivustolla käytettävää PHP-versiota. Versiota ei kannata lähteä vaihtamaan ilman yhteensopivuustestiä, sillä päivitys voi rikkoa sivuston toiminnan. Klikkaa Tarkista PHP yhteensopivuus painiketta ensin. Jos sivuston jokin toiminto lakkaa toimimasta PHP-version vaihtamisen jälkeen, on helpointa korjata sivuston toiminta palauttamalla edellinen PHP-versio takaisin käyttöön.  Tämä onnistuu SSH-yhteyttä käyttämällä.

Jos et pääse enää kirjautumaan WordPressin hallintapaneeliin PHP-version päivittämisen jälkeen, voit palauttaa aiemman version SSH/SFTP-yhteyden kautta muokkaamalla tiedostoa /data/wordpress/nginx/php.conf. Tiedostossa lukee käytössä oleva PHP-versio ja sitä voi vaihtaa muokkaamalla numeroa. Tämän jälkeen NGINX täytyy käynnistää uudelleen komennolla wp-restart-nginx. Voimme auttaa muutoksen tekemisessä myös asiakaspalvelumme kautta. Suosittelemme olemaan yhteydessä sivuston kehittäjään jos sivusto tarvitsee muutoksia tai manuaalista päivittämistä ennen PHP-version vaihtamista. Asiakaspalvelumme voi myös tehdä tarvittaessa muutokset asiantuntijatyönä.