Seravo Plugin: Tietokanta

Seravo Pluginin Tietokanta-sivulta voit nähdä tietokannan tilan, miten saat yhteyden tietokantaan sekä etsi-korvaa-työkalun, jolla voit tehdä muutoksia tietokantaan suoraan WordPressin hallintapaneelista. Lisäksi on mahdollista suorittaa tietokannan puhdistukseen liittyviä toimintoja.

Tietokannan koko

Graafinen kuvaaja näyttää tietokannan koon sekä yksittäisten taulujen viemän tilan. Ruudun alalaidassa olevan valikon alta löytyy tarkempaa tietoa tietokannan tauluista ja niiden ko'oista.

Tämä on käytännöllinen työkalu, jos sivusto kärsii hitaista tietokantakyselyistä, jolloin on helppo nähdä jos jokin tietty taulu on kerännyt ylimääräistä dataa ja tietokanta on päässyt kasvamaan liian suureksi.

Yhteys tietokantaan

Tietokantatunnukset on säilötty turvallisesti palvelimelle, joten niitä ei voi nähdä ilman palvelimen SSH-yhteyttä. Tästä osiosta voi nähdä, miten tietokantatunnukset voi noutaa palvelimelta. Huomioitavaa on, että asiakaspalvelumme ei luovuta tunnuksia kenellekään. Jos jostain syystä tarvitset tunnuksia, tulee sinun noutaa ne itse SSH-yhteyden avulla.

Hallinnoi tietokantaa Adminerilla

PHPMyAdminia ei tarvitse asentaa tietokannan hallinnointiin. Adminer osaa tehdä samat asiat turvallisemmin. Dokumentaatiostamme löytyy tarkemmat ohjeet miten pääset käsiksi sivustosi tietokantaan.

Tietokannan puhdistus -työkalu

Tietokannan puhdistus -työkalu tarjoaa graafisen käyttöliittymän komennon wp-db-cleanup suorittamiseen. Tämä työkalu tarjoaa helpon tavan etsiä, onko tietokannassa ylimääräisiä tai turhia tauluja. Työkalu kertoo kuiva-ajon jälkeen, onko tietokannassa siivottavaa. Puhdistuksen ajaminen voi myös auttaa säästämään levytilaa.

Etsi ja korvaa -työkalu

Etsi-korvaa on yksi hyödyllisimmistä WP CLI -työkaluista, ja olemme sisällyttäneet sen myös Seravo Pluginiin. Tällä työkalulla voit esimerkiksi vaihtaa sivuston käyttämää verkkotunnusta suoraan tietokantaan, jos haluat vaihtaa sivuston pääverkkotunnuksen.

Vastasiko tämä kysymykseesi? Kiitos palautteesta. Palautteen lähettämisessä oli ongelma. Yritä uudelleen myöhemmin.