Kuinka palveluita tilataan?

Tilaaminen

Seravolla paketin hintaan sisältyy esimerkiksi skaalautuva palvelintila, automaattiset varmuuskopiot, ylläpito sekä asiakaspalvelu. Nämä ovat muilla palveluntarjoajilla usein lisämaksullisia palveluita. Seravo eroaa tavallisesta hosting-palvelusta siinä, että huolehdimme myös WordPressin ja lisäosien päivityksestä, tietoturvasta ja varmuuskopioinnista. Et siis joudu maksamaan ylimääräistä siitä, että WordPress päivitetään uusimpaan versioon tai tiedostosi palautetaan varmuuskopioista.

Turvallisiin ja toimiviin verkkosivuihin panostaminen on yritykselle kannattava investointi. Meidän tehtävänämme on huolehtia asiakkaidemme sivustoista niin, että yritykset voivat keskittyä oman liiketoimintansa ytimeen. Paras osoitus siitä, että huolehdimme tietoturvasta on tietoturvatakuumme. Lupaamme siivota ja palauttaa asiakkaan sivuston toimintaan ilmaiseksi, mikäli se WP-palvelun ylläpidossa ollessaan murretaan suojauksista ja säännöllisestä päivittämisestämme huolimatta.

1. Palvelupaketin valinta

Seravon palvelupaketit on hinnoiteltu ensisijaisesti verkkosivuston kävijämäärän edellyttämän kapasiteetin perusteella. Voit vertailla eri pakettien ominaisuuksia ja hintoja hinnastostamme

Palvelupaketin kapasiteettirajat ovat viitteellisiä, eikä sivustoasi koskaan suljeta, vaikka kävijämäärä ylittäisi määritellyn rajan. Mikäli kävijämäärä kuitenkin ylittyy toistuvasti, asiakaspalvelumme ottaa yhteyttä palvelupaketin hinnanmuutostarpeesta. 

Voit myös olla meihin itse yhteydessä, jos haluat palvelutasoa laskettavan tai korotettavan. Kuukausilaskutuksessa palvelun tasoa voi nostaa ja laskea vapaasti, mutta vuosilaskutuksessa emme palauta vuosilaskulla maksettuja rahoja, jos palvelun tasoa lasketaan. Jos palveluntasoa sen sijaan nostetaan, lähetämme uuden lisälaskun vuosilaskuun, jolla katetaan palvelun uusi hinta.

Esim. Olet maksanut vuosilaskulla seuraavalle vuodelle WP Business -palvelusta 510€ + (alv 24%), jos haluat nostaa palvelusi WP Corporateksi (1200€ + alv 24%) saat loppupalvelukaudesta lisälaskun, jolla katetaan palvelun hinta palvelutason korotuksesta eteenpäin. Jos sen sijaan haluat laskea palvelusi loppukaudeksi WP Business tasolta WP Proksi (hinta vuodessa 330€ alv 24%), et saa palautuksia kauden maksuista. 

2. Tilauslomakkeen täyttäminen

Kun olet valinnut haluamasi palvelupaketin, voit tilata sen tilauslomakkeen kautta. Tilauslomake tulee täyttää, oli sitten kyseessä kokonaan uusi sivusto, tai olemassaolevan WordPress-sivuston siirto Seravon ylläpitoon. Emme vastaanota tilauksia asiakaspalvelun kautta, sillä tilauslomakkeen avulla saamme helposti kaikki tarvittavat tiedot palvelun avaamista varten.

Kirjaa tarkasti lomakkeelle se domain, jonka haluat meidän rekisteröivän käyttöösi. Palvelupaketin hintaan sisältyy yksi päädomain. Jos sinulla on jo valmiina domain, merkitse se joka tapauksessa tilauslomakkeelle. Merkitse samalla haluamasi lisäpalvelut, kuten sähköpostit tai rinnakkaiset verkkotunnukset. Rinnakkaisista domaineista veloitamme 1,67€ + alv 24%. Lisäpalveluita voi myös tilata myöhemmin, joten palvelua avattaessa, ei vielä tarvitse olla varma niistä lisäpalveluista, jotka sivuilleen haluaa.

Domainin hallinnan siirto

Kun tilauslomake on täytetty ja lähetetty, aukeaa esiin toinen osio, jonka avulla voit toimittaa meille olemassa olevan domainin välittäjänvaihtotiedot. Tämän lomakkeen välityksellä voit toimittaa meille edelliseltä palveluntarjoajalta saamasi välittäjänvaihtoavaimen, sekä DNS-tietueet, jos haluat meidän huolehtivan domainisi rekisteröimisestä. Automaattinen rekisteröinti kuuluu palvelun hintaan. Nämä tiedot voi toimittaa meille myös myöhemmin.

Jos haluat hallita domainiasi itse tai toisen palveluntarjoajan kautta, lue ohjeemme tietueiden hallintaan liittyen.

3. Palvelun avaus ja sivustojen julkaisu

Käsittelemme tilauksesi mahdollisimman nopeasti, tavallisesti saman työpäivän aikana. Yleensä instanssi avataan 5 - 20 minuutin jälkeen tilauksen tekemisestä. Käsittelyn jälkeen saat sähköpostitse tunnukset, joilla kirjaudut uuden sivustosi WordPress-hallintaan. Sinun ei siis tarvitse asentaa tai ladata mitään omalle tietokoneellesi. Tämän jälkeen sivu on valmis kehitettäväksi.

Julkaisun tekee domainin hallinnoija eli jos olet siirtänyt domainisi hallinnan meille, voimme tehdä julkaisun puolestasi. Tässä vaiheessa viimeistään sinun tulee toimittaa meille sivusi DNS-tietueet, sekä domainin välittäjänvaihtoavain, jos näitä tietoja ei ole meille vielä toimitettu. Ensin teemme domainin hallinnan siirron, jonka jälkeen voimme päivittää DNS-tietueet. Kun tietueet päivitetään, menee sertifikaatin asettumisessa n. 1-3h. Kun sertifikaatti on asettunut sivuston ohjaukset alkavat toimia. HTTPS-sertifikaatti sisältyy palvelun hintaan.

Kun sivusto on valmis julkaistavaksi, ole siis yhteydessä asiakaspalveluumme sähköpostitse ( help@seravo.fi). Muussa tapauksessa toimita tilausvahvistuksessa toimittamamme DNS-tietueet domainin hallinnoijalle ja pyydä heitä päivittämään DNS-tietueet ohjaamaan meidän palveluumme. 

Lisäpalveluiden tilaaminen

Kaikki lisäpalvelut on esitelty hinnastossamme. Lisäpalveluita voi tilata milloin tahansa olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme (help@seravo.fi). Valitettavasti et voi itse avata sähköpostilaatikkoa tai tilata domainia, vaan tarvitset tähän asiakaspalvelumme apua.

Usein tilattuja lisäpalveluita ovat esimerkiksi:

  • Asiantuntijatyöt (esim. sivuston siirtoon palvelintilalta toiselle), 95€/h + alv 24%
  • Rinnakkainen verkkotunnus, 1,67€/kk + alv 24%
  • SoGo, WebMail sähköpostilaatikko meidän kauttamme, 1,67€/kk + alv 24%

Teemme asiantuntijatyöt aina tuntihinnalla toteutuneen työn mukaan. Pienet ja yksinkertaiset sivustot siirtyvät noin 1-2 tunnissa, kun taas multisite-kokonaisuudet ja verkkokaupat siirtyvät noin 2-3 tunnissa. Ole asiakaspalveluumme yhteydessä mikäli haluat aika-arviota työlle. Aika-arvio ei ole kuitenkaan lupaus.

Joskus voi olla hyödyllistä, että samalle sivustolle ohjaa useita verkkotunnuksia, kuten vaikka asiakas.fi ja asiakkaan.fi. Rinnakkaiset verkkotunnukset voi hankkia jo tilausvaiheessa tai myöhemmin erillisestä pyynnöstä. Rinnakkaisten verkkotunnusten hinta on 1,67€/kk + alv 24%.
Hintaan sisältyy verkkotunnuksen rekisterimaksut, nimipalvelinylläpito, verkkotunnuksen reititys ja toimivuuden valvonta sekä siihen liittyvä neuvonta ja vianselvitys. Hintaan sisältyy myös oma https-varmenne jokaiselle verkkotunnukselle. Hinta on aina sama vaikka asiakas ei käyttäisikään kaikkia verkkotunnusmaksuun sisältyviä palveluja. Jos asiakas itse hoitaa rekisterimaksut tai nimipalvelut, peritään maksu silti valvonnan, vianselvityksen ja neuvonnan kulujen kattamiseksi.
Vastasiko tämä kysymykseesi? Kiitos palautteesta. Palautteen lähettämisessä oli ongelma. Yritä uudelleen myöhemmin.