Sivuston kehittäminen varjosivustoa käyttämällä

Seravon ylläpidossa olevista sivustoista on helppo tehdä väliaikaisia kopioita sivuston kehittämistä ja testailua varten.

Varjosivuston käyttäminen

Sivustolla käytössä olevat varjosivustot näkee kirjautumalla sivuston hallintaan, ja kohdasta Työkalut > Sivuston tila > Varjot tai suoraan yläpalkista pudotusvalikosta, jossa lukee "Nyt käytössä: PRODUCTION" silloin, kun ollaan oikealla sivustolla. Teksti muuttuu valitun kehitysympäristön mukaan.

Seravon varjosivusto on ainutlaatuinen, koska sillä on aina sama osoite kuin pääsivustolla. Tämä varmistaa, että lisäosien asetukset ja muut asiat toimivat aina oikein. Se on tärkeää, koska osa WordPress-lisäosista lakkaa toimimasta tai toimii väärin, jos sivuston osoite yhtäkkiä muuttuu. Jotta käyttäjälle olisi selkeää, näkyykö tuotantosivusto vai varjo, on ylä- ja alapalkissa tekstit ja punainen varoitusväri tilanteen mukaan.

Kehitysvarjossa voit turvallisesti tehdä mitä tahansa kokeiluja ja muutoksia, eivätkä ne näy julkisesti yleisölle. Kun olet testannut, että muutos tuottaa halutun lopputuloksen, voit tehdä lopulliset muutokset tuotantosivustolle turvallisin mielin. Kehitysvarjosta pääsee takaisin oikealle sivustolle ylä- tai alapalkin linkistä "Poistu".

Tuotantosivuston kopiointi varjosivustolle

Jotta varjosivustolla tehtävät muutokset vastaavat mahdollisimman tarkasti sitä, mitä muutokset tekevät tuotantosivustolle, kannattaa varjo resetoida silloin tällöin, mikä tarkoittaa että tuotannosta kopioidaan uusin versio varjoksi. Kaikki varjossa olleet muutokset tuhoutuvat, kun ne ylikirjoitetaan tuoreella kopiolla tuotannosta.

Toimenpiteen voi tehdä WordPressin hallintapaneelista kohdasta Työkalut > Sivuston tila > Varjot.

Lisätietoja kehittäjille

Seravon kehittäjäohjeistuksessa on laajemmat tiedot kehitysvarjoista. Ohjeistus on tarkoitettu koodaajille ja siinä neuvotaan muun muassa parhaita käytäntöjä git-versiohallintaan.

Huomioithan, että vain koodiin tehdyt muutokset on helppo viedä lokaalista testaukseen ja testauksesta tuotantoon. WordPressin tietokantamalli ei tue minkäänlaista automaatiota yksittäisten sisältöjen tai asetusmuutosten kopiontiin tietokannasta toiseen. Varoitus: Mikäli kehitysvarjosta kopioidaan koko WordPressin tietokanta tuotantoon, ylikirjoittuu tuotannon tietokanta ja olennaisia tietoja saattaa kadota.

Vastasiko tämä kysymykseesi? Kiitos palautteesta. Palautteen lähettämisessä oli ongelma. Yritä uudelleen myöhemmin.

Tarvitsetko apua? Yhteydenotto Yhteydenotto