Voinko ottaa varmuuskopioita vaihtoehtoisilla menetelmillä?

Emme suosittele asentamaan omia varmuuskopiointi-lisäosia WordPress sivustollesi. Lue lisää mitä lisäosia suosittelemme palvelussamme.

Seravolla jokaiseen palvelupakettiin sisältyy automaattinen varmuuskopiointi. Otamme talteen kaikki tiedostot ja tietokannan joka päivä off-site varmuuskopioon. Mikäli jokin sivustolla katoaa tai hajoaa, voit aina palauttaa koko sivuston tai jonkin tietyn osan siitä 30 päivän ajalta.

Sivuston omistajan omat varmuuskopiointiratkaisut kuluttavat tarpeettomasti käytössä olevan palvelupaketin sisältämää levytilaa, kun taas Seravon ottamat varmuuskopiot eivät kuluta palvelupaketin levytilaa. Lisäksi sivuston omistaja on itse vastuussa ottamiensa varmuuskopioiden hallinnoinnista sekä tietojen poistamisesta, jos joku sivuston käyttäjä niin vaatii GDPR:n hengessä.

Vähemmän lisäosia tarkoittaa myös vähemmän mahdollisuuksia sivuston hajoamiselle ja pienempää hyökkäyspinta-alaa mahdollisille vihamielisille tahoille. Koska varmuuskopioista on jo huolehdittu Seravon toimesta, emme suosittele omien varmuuskopiointi-lisäosien käyttöä.

Mikäli sivustolle kuitenkin halutaan tai vaaditaan rakennettavan myös oma varmuuskopiointiratkaisu, on sekin mahdollista. Tällöin Seravon ottamat varmuuskopiot voidaan esimerkiksi ladata asiakkaan omalla ulkoiselle palvelimelle käyttäen SSH/SFTP tunnuksia, jotka on toimitettu sivuston käyttöönoton yhteydessä.

Vastasiko tämä kysymykseesi? Kiitos palautteesta. Palautteen lähettämisessä oli ongelma. Yritä uudelleen myöhemmin.