Seravo Plugin on avoimen lähdekoodin lisäosa, joka helpottaa asiakkaitamme hallinnoimaan sivustoja ja palveluita suoraan WordPressin hallintapaneelista. Lisäosa on asennettuna automaattisesti must-use lisäosana kaikille palvelussamme oleville sivustoille, joten sen käyttäminen ei vaadi erillisiä toimenpiteitä tai asentamista.

Lisäosan valinnat ja asetukset ovat listattuna Työkalut-valikon alla WordPressin hallintapaneelissa:

Oletuksena jokaisessa WordPressissä on Työkalujen alla kuusi WordPressin omaa työkalua, ja Seravo Pluginin seitsemän työkalua on sijoitettuna niiden alapuolelle. Näiden avulla voidaan hallita sivustoa ja siihen liittyviä palveluja. Kaikkia sivulla näkyviä osioita voi liikutella ja vaihtaa niiden paikkaa, jotta oma työskentely on mahdollisimman sujuvaa. Osioita ei voi piilottaa, mutta ylöspäin osoittavasta nuolesta niitä voi minimoida, mikä voi olla kätevää jos jonkin osion informaatiota ei tarvita päivittäin.

Tässä nopea yleiskuvaus eri työkaluista, joista voit lukea lisää klikkaamalla otsikon linkkiä.

Sivuston tila

Sivuston tila on ensimmäinen työkalun sivu, joka kannattaa tarkistaa, jos haluat nähdä, mitä lisäosamme tekee. Tältä sivulta saa nopean yleiskatsauksen sivuston työkaluista, järjestelmästä, perustiedoista sekä sivuston analytiikasta.

Ylläpito

Tällä sivulla voi nimensä mukaisesti hallinnoida ylläpitoon liittyviä toimintoja ja palvelun ominaisuuksia. Tässä lista kaikista tältä sivulta löytyvistä toiminnoista:

• Sivuston päivitysten tila ja historia

• Testien tila ja mahdollisuus ajaa testit uudelleen. Hyödyllistä, jos olet tehnyt sivustolle muutoksia ja haluat varmistaa, että automaattisten päivitysten vaatima ensimmäinen testi menee läpi ilman virheitä.

• Tiedostojärjestelmän muutokset valitusta päivästä lähtien.

• Kuvakaappaukset automaattisten päivitysten tai niiden yrityksen ennen ja jälkeen tilanteesta sekä visuaalisesta regressiosta niiden välillä.

• Automaattisten päivitysten hallinta, estäminen, sivuston tekninen yhteyshenkilö sekä Slack-integraatio päivityksille.

• Mahdollisuus päivittää manuaalisesti Seravo Plugin uusimpaan versioon sekä vaihtaa saatavilla olevaa PHP-versiota.

Tietokanta

Tietokanta-sivulta voit nähdä tietoa tietokannan koosta sekä graafisen esityksen eri tauluista ja niiden yksittäiset koot. Näiden lisäksi voit nähdä tietoa, miten pääset hallinnoimaan tietokantaa suoraan komentoriviltä sekä graafisen käyttöliittymän kautta Adminerilla, jota käytämme yleisen PHPMyAdminin sijaan.

Lopuksi löytyy vielä kätevä etsi-korvaa-työkalu, jolla voit ajaa komennon suoraan WordPressin hallintapaneelista sekä tietokannan puhdistus -työkalu, jolla voidaan siivota tietokannasta esimerkiksi turhia ja tyhjiä tauluja sekä samalla säästää tilaa.

Varmuuskopiot

Varmuuskopioiden sivulta voit nähdä niiden tilan ja ottaa myös uusia varmuuskopioita.

Tietoturva

Tältä sivulta voit tehdä tietoturvakovennuksia sekä siivota ylimääräisiä ja turhia tiedostoja, lisäosia sekä teemoja.

Verkkotunnukset

Tällä työkalulla voit hallinnoida DNS-tietueita kaikista sivustoon kytketyistä Seravon ylläpidossa olevista verkkotunnuksista. Voit myös nähdä jokaisen verkkotunnuksen sähköpostiohjaukset.

Lokit

Lokisivulta voit selata kaikkia lokitiedostoja, jotka sijaitsevat /data/log/-hakemistossa suoraan WordPressin hallintapaneelin kautta.